Schaijk

Mara Slegers van Progressief Landerd

'Ik wil laten zien dat leeftijd geen rol speelt'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn het vaak de lijsttrekkers die vaak in beeld zijn om het gedachtegoed van hun partij uit te dragen. Zij worden gesteund door de overige kandidaten. Sommigen zijn al ervaren raadsleden, anderen zijn voor het eerst verkiesbaar. Wie zijn deze nieuwkomers op de lijst?

Naam: Mara Slegers
Leeftijd: 19
Woonplaats: Schaijk
Politieke partij: Progressief Landerd
Plaats op kieslijst: 3
Burgerlijke staat: Thuiswonend
Studie: Sociaal werk op Avans in Den Bosch
Hobby’s: Scouting Schaijk
Favoriete landelijke politicus: Jesse Klaver (GroenLinks)

1. Eerdere politieke ervaring?
Voordat ik aan mijn huidige studie begon, wilde ik docent aardrijkskunde worden. Daarvoor heb ik me onder meer verdiept in politieke geografie. Verder heb ik me altijd geïnteresseerd voor de landelijke politiek. Ik heb nooit begrepen dat niet meer jongeren daarbij betrokken zijn.

2. Hoe kijk je aan tegen de Landerdse politiek in de afgelopen 4 jaar?
Ik moet eerlijk zeggen dat ik vind dat de burgers niet goed geïnformeerd worden. Je hoort alleen de hoofdzaken, niet de dingen eromheen. Dat is juist interessant. Waarom is iets besloten?

3. Politieke interessegebieden?
Aandacht voor jongeren is heel belangrijk. Als ik raadslid word dan wil ik me daar ook echt voor inzetten. Zaken als hangjeugd en drank- en drugsgebruik moeten aangepakt worden. Verder ben ik heel benieuwd naar het sociaal domein, hoe dat precies in zijn werk gaat.

4. Drijfveer om raadslid te worden?
Voornamelijk om jongeren een stem te geven, net als kwetsbare burgers die nu niet gehoord worden. Voor hen wil ik iets betekenen. Sinds bekend is dat ik op een verkiesbare plek sta bij Progressief Landerd, krijg ik vaak te horen dat ik nog 'wel jong' ben voor de politiek. Hoezo dat dan? Ik wil laten zien dat leeftijd geen rol speelt.

5. Waarom kandidaat voor Progressief Landerd?
Mijn kijk op het leven sluit aan bij de visie van Progressief Landerd. Verder vind ik het goed dat Reek, Schaijk én Zeeland goed vertegenwoordigd zijn binnen de partij. Dat is heel belangrijk.

6. Wat wil je over 4 jaar voor Landerd bereikt hebben?
Het herindelen moet de komende periode afgerond worden. Het is niet de bedoeling om daar na 2022 nóg vier jaar mee bezig te zijn. Verder zou ik graag een jongeren- en/of maatschappelijk werker zien die laagdrempelig toegankelijk is voor vragen. Tevens zou ik graag meer initiatieven zien voor de leeftijdsgroep van 13 tot 17 jaar.

7. Motto/lijfspreuk?
Ben de verandering die je wil zien in de wereld.

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties