Schaijk

Davy van der Ven van DS97

'Ik wil de verbinding leggen tussen jongeren en de politiek'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zijn het vaak de lijsttrekkers die vaak in beeld zijn om het gedachtegoed van hun partij uit te dragen. Zij worden gesteund door de overige kandidaten. Sommigen zijn al ervaren raadsleden, anderen zijn voor het eerst verkiesbaar. Wie zijn deze nieuwkomers op de lijst?

Naam: Davy van der Ven
Leeftijd: 19
Woonplaats: Schaijk
Politieke partij: DS97
Plaats op kieslijst: 5
Burgerlijke staat: Thuiswonend
Studie: Docent Nederlands
Hobby’s: Scouting Schaijk, politiek, biertjes met vrienden
Favoriete landelijke politicus: Klaas Dijkhoff (VVD)

1. Eerdere politieke ervaring?
Nog geen. Sinds een paar jaar volg ik de politiek wel. In aanloop naar de verkiezingen ontvingen jongeren in de gemeente een brief om een bijeenkomst bij te wonen met meerdere politieke partijen. Mijn visie sloot het beste aan bij die van DS97 en de klik was er ook.

2. Hoe kijk je aan tegen de Landerdse politiek in de afgelopen 4 jaar?
Ik vind het mooi dat DS97 de laatste 2,5 jaar in de coalitie zat. In die periode is veel bereikt, dat is mooi. Vooral het centrumplan in Schaijk is iets om trots op te zijn.

3. Politieke interessegebieden?
Ik wil me graag inzetten voor de jeugd, een verbindingsstuk zijn tussen jongeren en de politiek. Daar schort het nu aan. Om leefbare kernen te houden, is het belangrijk dat er betaalbare koop- en huurwoningen zijn. Verder moeten we ons actieve verenigingsleven goed in de gaten houden en ze op de juiste manier blijven ondersteunen.

4. Drijfveer om raadslid te worden?
Over heel veel dingen heb ik een mening. Aan de zijlijn bereik je niets. Wanneer je iets roept of iets wil verbeteren dan moet je daar zelf aan bijdragen. Als raadslid heb je invloed op het beleid. Wie A zegt, moet B zeggen. Dit geldt overigens ongeacht of ik een raadszetel haal, ik ga me ervoor inzetten.

5. Waarom kandidaat voor DS97?
Op dit moment ben ik bij het een en ander in Schaijk betrokken. Dan zie je dingen goed en fout gaan. Het programma van DS97 sluit aan bij mijn eigen visie. Daarnaast is het een partij met veel ervaring, waar ik dus nog flink van kan leren. Om die reden sta ik op plek vijf.

6. Wat wil je over 4 jaar voor Landerd bereikt hebben?
Een goede overgang naar een andere gemeente. We moeten er wel beter van worden en niet gaan herindelen om het herindelen. Of dat met Oss of Uden wordt, staat wat ons betreft nog open. Die keuze leggen wij bij de inwoners van Schaijk en Reek neer. Het is heel belangrijk dat we naar hen luisteren bij zo'n belangrijke beslissing. Daarbij dienen onze verenigingen en voorzieningen op peil te blijven.

7. Motto/lijfspreuk?
Dat Doen we Samen. Daarmee bedoel ik alle inwoners van Landerd, de hele gemeenschap.

Op welke partij stemt u bij de Landerdse gemeenteraadsverkiezingen?

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 1042 keer gestemd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties