Schaijk

‘Schrijf je nu al in als woningzoekende’

Huurappartementen BrabantWonen op plek ‘oude’ Albert Heijn Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Ooit was het plan dat BrabantWonen de helft van de appartementen boven de nieuwe Albert Heijn in Schaijk zou gaan verhuren. Dat gaat niet door. In plaats daarvan onderzoekt BrabantWonen de mogelijkheden om 24 huurappartementen te bouwen aan de Burgemeester Hoefnagelstraat, op de huidige locatie van de Albert Heijn. Ontwikkelaar Wilma Verheijde (foto) van BrabantWonen legt uit hoe het zit. Én waarom het verstandig is je nu al in te schrijven als woningzoekende.

Verheijde: “Vanaf het begin was BrabantWonen betrokken bij de plannen rondom het nieuwe centrumplan Schaijk. Omdat er behoefte is aan extra sociale huurwoningen in Schaijk, hoopten we een deel van de appartementen boven de nieuwe Albert Heijn af te kunnen nemen. Dat gaat nu niet door. Omdat de regelgeving voor sociale huurwoningen inmiddels is veranderd, zouden deze te duur in de huurprijs worden.”

Plannen in voorbereiding
“De behoefte aan sociale huurappartementen is daarmee niet minder geworden”, gaat Wilma Verheijde verder. “Als de Albert Heijn verhuist naar het nieuwe pand, komt de huidige locatie aan de Burgemeester Hoefnagelstraat vrij. Dit is midden in een woonwijk, en dus geschikt voor nieuwe woningbouw.”
Samen met projectontwikkelaar MRE onderzoekt BrabantWonen nu de mogelijkheden hier 24 sociale huurwoningen te bouwen. Of er al meer bekend is over hoe dit er uit gaat zien? “Helaas nog niet”, vertelt Wilma. “De plannen zijn nog in voorbereiding. Als de plannen doorgaan, zullen de appartementen allemaal in de categorie sociale huur vallen.”

Inschrijven als woningzoekende
De verhuur van de woningen in Schaijk start pas nadat de bouw gestart is. Toch is het interessant om je nu al in te schrijven als woningzoekende bij BrabantWonen. Dat geldt overigens niet alleen voor de mensen die geïnteresseerd zijn in een huurwoning in Schaijk. Per 1 juni 2018 verandert namelijk het systeem bij BrabantWonen.

Van woonduur naar inschrijftijd
“Dat klopt”, bevestigt Wilma Verheijde. “BrabantWonen verandert per 1 juni 2018 het toewijzen van huurwoningen in Oss en omgeving. Voorheen keken we naar woonduur: daarbij maakte het niet uit hoe lang je stond ingeschreven, maar hoelang je op je huidig adres woonde. Maar vanaf 1 juni 2018 bepaalt de inschrijftijd wie als eerste in aanmerking komt voor een huurwoning. Net als bij de bakker; daar sluit je ook netjes aan in de rij.”

'Kijk vooruit, gooi je woonjaren niet weg'
Volgens Wilma Verheijde kan dat gevolgen hebben voor iedereen die, nu of in de toekomst, een huurwoning zoekt bij BrabantWonen in Oss of omgeving. “Zelfs al denk je nog helemaal niet aan verhuizen, vanaf nu wordt het belangrijk vooruit te kijken en je wellicht uit voorzorg in te schrijven. Wie dat nog vóór 1 juni 2018 doet, kan nog profiteren van de opgebouwde woonjaren. Wij rekenen uw woonduur dan om naar inschrijftijd.”

Hoe dat werkt is te lezen op www.woningzoekenverandert.nl. U kunt zich hier ook direct inschrijven.

Op de hoogte blijven
Geïnteresseerden voor de woningen aan de Burgemeester Hoefnagelstraat kunnen zich via 0412-664911 aanmelden bij BrabantWonen voor de belangstellendenlijst. U wordt dan automatisch op de hoogte gehouden.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties