Schaijk

Al meer dan vijftien jaar actief voor Stichting Kansarmen Roemenië

Hulde voor 'gepassioneerde' Wim Jilesen uit Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De vrijwilligers van Stichting Kansarmen Roemenië (StiKaRo) verzamelden zich vrijdag 1 februari bij eetcafé De Notaris voor een gezamenlijke lunch. Daarbij was Wim Jilesen, initiator van de club, vanzelfsprekend ook van de partij. Al sinds 2003 zet hij zich belangeloos in voor de arme medemens in het oosten van Europa. Reden voor Anton Coolen en Ton Scholten om de voorzitter zelf eens in het zonnetje te zetten. Iets wat hij liever niet heeft, maar dik verdient.

Tijdens de lunch nam Scholten het woord. “Vrijwilligers zijn er in vele soorten”, begon hij zijn speech. “Het zijn mensen waarop je kunt rekenen. Ze staan altijd klaar, want ze weten voor ze het doen. Ze zijn in één woord: gepassioneerd. Dat we hier vandaag samen aanwezig zijn, is ooit ontstaan doordat een paar mensen vonden dat er wat gedaan moest worden aan de armoede in Roemenië. Eén van hen is Wim Jilesen. Hij werd in 2003 met het vrijwilligersvirus besmet. Sindsdien heeft hij dit virus overgedragen aan vele anderen.”
De afgelopen vijftien jaar heeft Jilesen zich op allerlei manieren ingezet voor StiKaRo. Het begon met een kleine schuur in Reek. Inmiddels zit hij met een grote loods in Schaijk. “Mede door zijn enthousiasme kreeg de stichting veel aandacht”, weet Scholten. “Hij kreeg daarom van meerdere kanten steeds meer goederen, kleding en blikgroenten aangeboden. Ook droegen mensen, instellingen en bedrijven financieel een steentje bij om de ritten naar Roemenië te bekostigen.”

Medaille
Ondanks Wim bescheiden persoonlijkheid, weet hij veel mensen voor zich te winnen. “We hebben eens zitten tellen”, vervolgt Scholten, “en komen op meer dan honderdvijftig mensen die dankzij Wim besmet zijn met het vrijwilligersvirus. Zij zetten zich allemaal in voor de stichting. Maar jij Wim bent al meer dan vijftien jaar de beste vrijwilliger, beste voorzitter en beste virusverspreider. Daarom benoemen we jou tot erelid en overhandigen we je graag de speciaal voor deze gelegenheid gemaakte medaille.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties