Schaijk

Nader Bekeken door Miriam van Geel van HelMir Huidverbetering

Huid, huidverzorging & herfst

Door Miriam van Geel van HelMir Huidverbetering

Het is officieel, de herfst is begonnen! Dit seizoen zorgt voor een hoop gezelligheid binnenshuis en we maken een aanloop naar de winter toe.

Na de zomer moet je huid een grote omschakeling maken. De verwarming gaat weer aan en meer kans op een droge huid. De huid kan hierdoor gaan schilferen en zelfs onrustig worden. Voorkom deze problemen door nu al te gaan smeren. Start eerst met het ontdoen van de droge dode huidcellen door de huid te scrubben, dit maakt de huid zacht en schoon. Smeer hem daarna in met een hydraterende bodycream of bodylotion.

Tip: Wist je dat de huid de bodycream of bodylotion nog beter opneemt wanneer je huid nog een beetje vochtig is?

Neem tijdens zo’n scrubbeurt ook je handen en voeten mee. Doordat het buiten kouder wordt, kunnen je handen en voeten erg droog worden. Gebruik altijd een scrub met zachte scrubdeeltjes, die ervoor zorgen dat je huid niet beschadigt. Vergeet niet om na het scrubben je handen en voeten in te smeren. Het is erg belangrijk om je huid na het scrubben te hydrateren. Nu de dode huidcellen eraf zijn, heb je een nieuw velletje gekregen waar je zuinig op moet zijn. Dus goed insmeren!

Begin niet pas met smeren als de huid van je handen en voeten al gortdroog aanvoelen. Maar smeer preventief, voor je de deur uitgaat om het barre herfstweer te trotseren. Ook als je veel binnenshuis bent is een goede handcrème een must. De verwarming droog namelijk ook je huid uit.

Tip: Stop een kleine tube handcrème in je tas.

Denk ook aan de inwendige mens. En dan bedoel ik in de zin van water drinken. Ik weet dat het in de herfst geen dorstig weer meer is en de noodzaak om te drinken een beetje achterblijft. Bedenk wel dat je lichaam altijd voldoende vocht nodig heeft. Dus ook in de herfst en winterperioden. Het water wordt gebruikt om je huid soepel en zacht te houden. Omdat je huid van alleen water drinken niet soepel en zacht blijft, is het smeren met huidverzorging heel belangrijk.
De huid hydrateren blijft een belangrijke factor om uitdroging te voorkomen. Dit kan alleen door te smeren met huidverzorging die je huid voldoende hydratatie geeft. Gebruik nooit voor je gezicht en de rest van je lichaam dezelfde crème. De huid op je gezicht is van een andere structuur dan de rest van je lichaam. De huid van je gezicht is dunner en heeft een andere verzorging nodig.
Ondanks dat je je gezicht goed insmeert, blijft deze toch droog en voelt het strak en trekkerig aan? Dan kan je huid wel een flinke boost gebruiken. De herfst is daar bij uitstek de juiste tijd voor.

Om je het juiste advies hiervoor te geven, maak ik altijd een uitgebreide huidanalyse waar ik de waardes van de huid meet en naar aanleiding daarvan je het juiste verzorgingsadvies kan geven.

Wil jij meer weten hoe het met de conditie van je huid staat, maak dan een afspraak voor een huidanalyse.

Miriam van Geel
HelMir Huidverbetering

Molenaarstraat 63 Schaijk
0486-464264 / 06-23530490
info@helmir.nl / www.helmir.nl 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties