Schaijk

Meer dan duizend handtekeningen gezet voor referendumaanvraag (+VIDEO)

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Meer dan 800 Schaijkenaren hebben woensdag in het Raadhuis in Schaijk hun handtekening gezet voor de aanvraag van een raadgevend referendum over de herindelingskoers van de gemeente Landerd. Daarmee is het volgens de referendumverordening vereiste minimumaantal van 437 handtekeningen dubbel en dwars gehaald. In de afgelopen drie weken tekenden in het gemeentehuis in Zeeland namelijk ook 240 mensen al de zogeheten ondersteuningsverklaring. De gemeenteraad bepaalt uiteindelijk of de volksraadpleging ook daadwerkelijk plaatsvindt. (video: Web TV Schaijk)


Kort na de openstelling van het Raadhuis, woensdagmiddag om 14 uur, loopt het al storm bij het gemeentelijke gebouw aan de Pastoor van Winkelstraat. Vele tientallen mensen verdringen zich om hun handtekening voor de referendumaanvraag te zetten. De grote toeloop van Schaijkse burgers zorgt bij tijd en wijle voor lange rijen, maar dankzij de inzet van medewerkers van de afdeling burgerzaken komt iedereen uiteindelijk aan de beurt. “De opkomst is boven verwachting hoog”, vertelt een enthousiaste Arie de Kleijn, een van de roergangers van de actiegroep Schaijk hoort bij Oss.

De actiegroep diende onlangs bij de gemeente een verzoek in om een referendum mogelijk te maken, waarbij de inwoners van Reek, Schaijk en Zeeland per kern hun voorkeur kunnen uitspreken voor aansluiting bij de gemeente Uden of Oss. Het college van B & W besloot hierop om voor een periode van vier weken standaardformulieren voor de ondersteuningsverklaring ter beschikking te stellen. Deze formulieren kunnen nog tot en met 18 februari worden ondertekend aan de balie Burgerzaken in het gemeentehuis in Zeeland, van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur, woensdagmiddag van 13.30 tot 16 uur en dinsdagavond van 16.30 tot 19.30 uur.

Vandaag (woensdag 12 februari) kregen inwoners van Landerd eenmalig de gelegenheid om in Schaijk hun handtekening te zetten.

|Doorsturen

Carel

2020-02-12 19:20:38

Dit is fantastisch!!

Hein Brocks

2020-02-12 20:38:06

En straks krijgt men weer te horen, door Bakermans al meermaals aangegeven, het refendum is een gepasseerd station.

Wordt terzijde geschoven en komt er dus niet.

Mocht ie echt ballen hebben (en tonen) dan zegt ie "Ja!! Schijt aan het verspilde gemeenschapsgeld, we doen een referendum." Om dan uiteindelijk alsnog de uitslag naast zich neer te leggen en vol gas voor groot Uden gaat.

Onder het mom van " Tja we hebben al meermaals gezegd dat een referendum een gepasseerd station was."

Iedereen weet dat de weg naar groot Uden reeds in een vergevorderd stadium is. Alleen het laatste stukje asfalt moet nog gelegd worden.

Alleen Den Haag kan nog iets betekenen. René Peters (Oss) eens aan de mouw trekken?? Hij zit immers namens het CDA in Den Haag. En voor zover ik weet is hij een aimabele kerel. Die wellicht een kansje biedt. 

anton coolen

2020-02-14 20:24:03

Het is wel bijzonder rustig aan de overkant.

Waarom niet feliciteren?  

Uiteraard hadden wij ook deze opkomst niet verwacht.

Even denken en dan komt de doemtekst van de coalitie.

Quintin het rekenwonder zal wel aangeven dat het negatief is de uitslag. 

Gewoon de bevolking laten kiezen! Dat is inmiddels duidelijk de oproep van veel Schaijkenaren.

PS: Heer Degen, a.u.b. geen persoonlijke bagger meer. Als U negatief wilt spreken over mij krijgt u van mij op mijn kosten een halve pagina bij de Arena. Het gaat alleen om wat is beloofd: Schaijkenaren laten kiezen. Of dit Oss is of Uden is voor mij niet relevant.

Blijf gezond.

Quintin van Zuijlen

2020-02-16 22:20:47

Anton, deze opkomst niet verwacht? 1800 handtekeningen voor een petitie en u vindt een opkomst van 800 op een dag in Schaijk en 1100 in totaal onverwacht veel in vergelijking? Onverwacht veel zou meer dan die 1800 zijn! 2900 uit Schaijk alleen zou het feliciteren waard zijn want dat zou werkelijk een meerderheid zijn! Het is veel, absoluut, maar niks meer dan verwacht!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties