Schaijk

'Home edition' van Avondvierdaagse in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Even leken de coronamaatregelen roet in het eten te gooien. Maar met een bijzondere editie kan hét wandelfeest voor kinderen toch doorgaan. Vanaf heden tot en met 30 juni kunnen zij in Schaijk hun eigen Avondvierdaagse lopen. Volledig coronaproof. Wandelsportvereniging Ons Genoegen Schaijk organiseert samen met Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en eRoutes deze bijzondere editie. 

Met een speciale app lopen de kinderen hun eigen routes op hun eigen moment. Zo wordt drukte en groepsvorming voorkomen. En na afloop wacht de officiële Avondvierdaagse-medaille.

Eigen routes
Na inschrijving kunnen deelnemers gebruikmaken van de Avondvierdaagse-module in de app eRoutes. Deze app maakt routes vanaf een zelf te bepalen punt en afstand. Dit zijn zogenoemde ‘ronde routes’, dus het eindpunt is hetzelfde als het startpunt. De app houdt bij waar en hoeveel de deelnemers lopen. En verrast ze onderweg met leuke berichten.

Kies je eigen wandelmoment
Om te voorkomen dat veel kinderen tegelijk lopen, kunnen deelnemers wandelen vanaf heden tot en met 30 juni. Om er wel een prestatie van te maken, moeten ze de vier wandeldagen in twee weken afleggen. Verder staat het moment van wandelen vrij. Dus (anders dan de naam doet vermoeden) mag er dit jaar ook overdag gelopen worden. Bovendien kunnen de lopers zowel doordeweeks als in het weekend de wandelschoenen aantrekken.

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk via www.eroutes.nl/nl/avond4daagse/schaijk. Deelname kost 6,50. Inschrijving vindt dit jaar niet centraal via school of sportvereniging plaats, maar ouders/verzorgers schrijven zichzelf en hun kinderen in. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 2,5, vijf of tien kilometer. En de  Avondvierdaagse-medaille ontvang je automatisch. Wil je eerst meer informatie? Bezoek dan www.avond4daagse.nl

Iedereen kan deelnemen aan deze Home Edition, je hoeft dus niet uit Schaijk te komen.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties