Schaijk

Niels de Groot stopt na acht jaar bij eerste elftal DAW Schaijk

‘Het is gewoon een vriendenteam dat in de tweede klasse voetbalt’

Door Siem van Merwijk

SCHAIJK - Na een periode van acht jaar bij het vaandelteam van DAW Schaijk besloot Niels de Groot onlangs om er een punt achter te zetten. Onder andere blessures deden de ervaren kracht doen besluiten om een stapje terug te doen bij de Schaijkse club. De Groot, tegenwoordig speler van het vierde elftal, blikt samen met Arena vooruit op het eerste seizoen zonder hem als actief speler van het eerste elftal. (foto: Jo van Herpen)

“Het is wel even wennen ja!” geeft de 27-jarige vleugelverdediger toe. De Groot maakte onlangs zijn debuut in het vierde elftal, waar hij sinds dit seizoen samen met een deel van zijn vriendengroep samenspeelt. “Dat spelen met vrienden is overigens niet per se nieuw, het eerste elftal was voor mij ook een echte vriendengroep.” Met wennen doelt De Groot dan ook mede op het niveau, dat logischerwijs wat lager ligt dan hij de afgelopen jaren gewend was. “Maar daar heb ik natuurlijk bewust voor gekozen. Mijn lichaam vond het voetballen echt te zwaar worden, dus om op deze manier bezig te blijven is hartstikke mooi.”

Concurrentie
En zo staat De Groot aankomend seizoen dus niet meer binnen, maar buiten de lijnen wanneer om half drie het eerste fluitsignaal gaat op zondagmiddag. Wat een zekerheid is, is dat hij aanwezig zal zijn als supporter. “Door de afgelopen jaren heb ik natuurlijk een band opgebouwd met alle jongens die nu nog wel in het eerste voetballen dus het is voor mij vanzelfsprekend dat ik hen blijf volgen.” De Groot volgde de voorbereiding van zijn ex-ploeggenoten van dichtbij en heeft er vertrouwen in dat het goed komt met zijn voormalige team: “Gezien de concurrentie gaat het dit jaar waarschijnlijk nog lastiger worden om te handhaven dan afgelopen jaar, maar daar tegenover staat natuurlijk het jaar ervaring dat de meeste spelers hebben opgedaan in de tweede klasse. Iedereen weet wat hij kan verwachten dus het moet goed komen.” Met de concurrentie doelt hij op de ploegen die nieuw zijn in de tweede klasse, maar ook clubs die zichzelf gehandhaafd en versterkt hebben. “Als je ziet dat Vianen Vooruit en Real Lunet weer een aantal nieuwe namen hebben dan denk ik dat zij het alleen maar beter gaan doen dan vorig jaar. Daarnaast kan promovendus Olympia nog wel eens een verrassing worden. Wij hadden het zelfs in de derde klasse al twee keer erg lastig tegen hen en ook zij hebben dit jaar weer elf nieuwe namen.”

Vriendenteam
Nieuwe namen heeft DAW dit jaar slechts twee: Huib van Merwijk kwam over van de JO19 en Noah van Deijne, die van de D- tot en met de A-junioren al bij DAW speelde, maakte de overstap vanaf Achilles Reek. Echt nieuw zijn deze twee namen dan ook niet voor de meeste DAW'ers. “De nieuwe jongens pakken het goed op naar mijn mening, wat ik tot nu toe heb gezien was van beide behoorlijk.”
De twee nieuwelingen zijn volgens De Groot dan ook een goede aanvulling op de hechte groep. Dat hechte is wat de groep volgens Niels ook zo sterk maakt. “Ik heb het al vaker gezegd, maar het is gewoon echt een vriendenteam dat in de tweede klasse speelt.” Bij deze kracht ligt er volgens De Groot echter wel een gevaar op de loer: “Hopelijk gaat de goede sfeer geen parten spelen op de zaterdagavonden, want dan gaat het natuurlijk erg zwaar worden op zondagmiddag. Maar ik weet zeker dat als deze groep op dezelfde voet verder gaat als vorig seizoen, het wederom een succesvol jaar wordt voor DAW.”

Siem van Merwijk


Selectie DAW Schaijk:
Rick van Aalst
Wessel Bens
Freek van Boekel
Tyrone Burgers
Tom van Casteren
Noah van Deijne
Robyen van der Heijden
Roel Janssen
Robbert Knipping
Mark Lamers
Jaap Maathuis
Corik Megens
Mark Megens
Huib van Merwijk
Siem van Merwijk
Max Ruijters
Mike van der Ven
Rens Vogels
Bart Vos

Trainer-coach:
Rob van der Ven

Leider/assistent-trainer:
Bart van der Velden

Verzorger:
Henk van der Zanden

Assistent-scheidsrechters:
Remco van Nistelrooij en Frank van Rooij

Assistent-trainer:
Erik van den Heuvel

Ledenaantal DAW Schaijk:
Voetbaltak: 970
Korfbaltak: 230

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties