Schaijk

Nader Bekeken door Dierenkliniek Schaijk

Het belang van een gezond gebit

Door Brigitte Kraneburg van Dierenkliniek Schaijk

Wat vliegt de tijd! Het voelt alsof we nog maar net in het nieuwe jaar zitten, maar januari is alweer bijna voorbij. Dat betekent voor ons in de praktijk dat de Maand van het Gebit is aangebroken. Deze is jaren geleden in het leven geroepen om het belang van een goede mond- (of zo u wil bek-) gezondheid te onderstrepen.

Wij sluiten ons daar bij aan. In voorgaande jaren hadden wij daarvoor extra inloopspreekuren waar u, gratis, het gebit van uw huisdier kon laten controleren.
Onze assistentes gaven, op verzoek, gratis poetsinstructie. Maar zoals iedereen wel zal begrijpen, kan er van inloopspreekuren, dankzij Corona, nu geen sprake zijn.

Ook onnodige bezoeken aan de praktijk moeten vermeden worden. Echter het gezondheidsbelang voor de huisdieren staat hoog bij ons in het vaandel. Daarom mag u, bij twijfel over de status van het gebit van uw huisdier, een afspraak maken voor controle. Die twijfel kan ontstaan als u een onfrisse mondgeur ruikt, maar ook wanneer u vieze tanden en kiezen ziet. Vergis u niet, dieren blijven over het algemeen goed eten, zelfs bij kieswortelontstekingen. Terwijl wij als mens echt letterlijk ziek kunnen worden bij een vergelijkbare kieswortelontsteking.

Ik kan het weten, ben ervaringsdeskundige. Bij een doorgemaakte kieswortelontsteking wist ik niet hoe gauw ik naar de tandarts moest gaan zodat deze een einde kon maken aan de verschrikkelijke pijn.
De pijn bij dieren is echt vergelijkbaar. maar dieren blijven normaal hun ding doen Wij als eigenaar/verzorger zijn degenen die moeten waken voor lijden bij onze dieren.

Dus... de Maand van het Gebit blijft, maar we houden ons echt aan de coronamaatregelen en hebben genoemde wijzigingen ingevoerd. Bij noodzakelijke gebitsbehandelingen gedurende de maand februari krijgt u, net als in voorgaande jaren, wel de 10% korting. We hopen dat we voor volgend jaar weer een ‘ouderwetse’ maand van het gebit kunnen organiseren.

Brigitte Kraneburg
Dierenkliniek Schaijk
www.dierenkliniekschaijk.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties