Schaijk

Heel Schaijk Wandelt & Handelt op zondag 10 oktober

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na het succesvolle wandelevenement Heel Schaijk Wandelt op tweede kerstdag vorig jaar besloten de organisatoren uit te breiden. Op tweede pinksterdag 24 mei zou er niet alleen gewandeld, maar ook gehandeld gaan worden in het werelddorp. Corona gooide echter roet in het eten. Op zondag 10 oktober staat Heel Schaijk Wandelt & Handelt echter alsnog op de agenda.

Organisatoren Marianne en Bianca van Enjoy leggen uit hoe Heel Schaijk Wandelt & Handelt in zijn werk gaat en hoe je mee kunt doen. “Op zondag 10 oktober wordt er van 11 tot 16 uur niet alleen gewandeld, maar ook gehandeld”, vertellen Marianne en Bianca. "Het idee is ontstaan tijdens het opruimen. We dachten daarbij terug aan de tijd van de inritverkoop in de Bossestraat, waarbij allerlei spullen goed verkocht werden. Omdat deze inritverkoop niet meer bestaat, wilden we een soortgelijke verkoop koppelen aan een wandeltocht."

Marianne en Bianca hopen op veel deelnemers aan hun evenement. “Heel Schaijk Wandelt & Handelt is bedoeld voor de particulier die de zolder, garage of kast heeft opgeruimd en spullen vanuit zijn eigen tuin of oprit wil verkopen. Maar bijvoorbeeld ook voor hobbyisten die hun kunstwerken willen tentoonstellen. Aanmelden kan via en2020joy@gmail.com."

Net zoals bij de editie met kerst voert de route door heel Schaijk en is het naast wandelen ook mogelijk om deze op de fiets of zelfs met de auto te volgen. Deelnemers zijn op de route zelf verantwoordelijk voor het naleven van de regels en verkoop.

|Doorsturen

Uw reactie