Schaijk

Heel Schaijk Wandelt & Handelt op tweede pinksterdag

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Na het succesvolle wandelevenement Heel Schaijk Wandelt op tweede kerstdag hebben de organisatoren besloten uit te breiden. Er wordt op 24 mei namelijk niet alleen gewandeld, maar ook gehandeld in het werelddorp.

Organisatoren Marianne en Bianca van Enjoy leggen op het platform Natuurlijk Schaijk uit hoe dit in zijn werk gaat en hoe je mee kunt doen. 
Op tweede kerstdag namen vele mensen uit Schaijk en omgeving deel aan de wandel- of fietstocht langs diverse thuiskunstenaars in het dorp. Gezien het enthousiasme van die dag besloten de organisatoren voor een tweede, uitgebreide editie te gaan. Zo wordt er op tweede pinksterdag 24 mei van 11 tot 16 uur niet alleen gewandeld, maar ook gehandeld. "Het idee is ontstaan tijdens het opruimen", vertellen Marianne en Bianca. "We dachten daarbij terug aan de tijd van de inritverkoop in de Bossestraat, waarbij allerlei spullen goed verkocht werden. Omdat deze inritverkoop niet meer bestaat, wilden we een soortgelijke verkoop koppelen aan een wandeltocht."
Zo ontstond de eerste editie van Heel Schaijk Wandelt & Handelt op tweede pinksterdag. Marianne en Bianca hopen op net zoveel enthousiasme als met kerst. “Hoewel het toen nog frisjes was, deden er gelukkig enorm veel mensen mee. Ook dit keer hebben mensen zich al opgegeven, maar meer aanmeldingen zijn natuurlijk van harte welkom. Aanmelden kan tot 27 april via en2020joy@gmail.com." 

Net zoals bij de editie met kerst voert de route door heel Schaijk en is het naast wandelen ook mogelijk om deze op de fiets of zelfs met de auto te volgen.  Deelnemers zijn op de route zelf verantwoordelijk voor het naleven van de coronaregels, koop en verkoop.

|Doorsturen