Schaijk

Gasten stemmen Hartje Groen in top 3 mooiste charmecampings

Hartje Groen Schaijk genomineerd bij ANWB Camping van het jaar-verkiezing

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK- De ANWB heeft de genomineerde campings voor de prestigieuze titel ANWB-camping van het jaar bekendgemaakt. Hartje Groen in Schaijk is door haar gasten in de top 3 van de categorie charmecampings gestemd. Charmecampings zijn door de ANWB geselecteerde campings die uitblinken in ligging, uitstraling en gastvrijheid. "Ze hebben zeer ruime staanplaatsen op idyllische plekken. Stuk voor stuk zijn het gedroomde plekjes met veel aandacht van de campingbeheerder of -eigenaar voor de kampeerders", aldus de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond.

De campings, in vier categorieën, zijn beoordeeld op negen aspecten. Door de weging van de aspecten wint niet automatisch de camping met de meeste stemmen, maar juist de camping die hoog scoort op een bepaald onderdeel. Voor de categorie de beste kleine camping vonden kiezers met name de ligging en de prijs-kwaliteitverhouding de belangrijkste aspecten. Bij het vaststellen van de fijnste gezinscamping speelde primair het aspect zwemmen een extra grote rol, gevolgd door sanitair en de prijs-kwaliteitverhouding. Voor de meest gewaardeerde huuraccommodatie waren de prijs-kwaliteitverhouding, de faciliteiten, hygiëne en de ligging van de huuraccommodatie van belang. En voor de mooiste charmecamping speelde de sfeer de grootste rol bij het maken van de keuze. Daarna volgden prijs-kwaliteitverhouding en rust/natuur.

Publieksverkiezing
Al sinds 1987 houdt ANWB de verkiezing Camping van het Jaar. Ooit werden campings deels door een publieksjury en een jury van professionals uit het kampeervak beoordeeld. Inmiddels is het een publieksverkiezing: de campings zijn voor 100 procent beoordeeld door de Nederlandse campinggast. Tijdens de afgelopen zomervakantie brachten bijna 26.000 campinggasten hun stem uit. Zowel kampeerders die met eigen kampeermiddel op vakantie gaan, als de campingliefhebbers die in huuraccommodaties verblijven, deelden hun enthousiasme voor de favoriete camping van hun keuze.

3 genomineerden
Hartje Groen, gelegen midden in het grootste aaneengesloten natuurgebied van Brabant, De Maashorst, is genomineerd samen met Camping De Drie Provinciën in Drenthe en Camping Tamaring in de Achterhoek. "De awards zijn de kroon op het werk van de campingeigenaren en hun teams en een uitgelezen kans voor campingliefhebbers om hun favoriete camping in het zonnetje te zetten", aldus de ANWB.

Bij Hartje Groen zijn ze zeer in hun nopjes met de nominatie en hun gasten zeer dankbaar voor de hoge waardering. Welke camping er met de titel Charmecamping van het Jaar vandoor gaat, daar gaat de vakjury zich tot 12 januari het hoofd over breken.

Bron: https://www.anwb.nl/kamperen/camping-tips/campings-van-het-jaar/nominaties-camping-van-het-jaar-2022

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties