Schaijk

Kies de stijl, kleuren en materialen die bij jou passen

Happy Vintage verzorgt jouw event of bruiloft tot in de kleinste details

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Jenny Kouwenberg uit Schaijk is sinds begin dit jaar de eigenaar van Happy Vintage. Samen met haar team tovert zij bruiloften, bedrijfsfeesten en events om in de sfeer die jij wil; alles tot in de puntjes verzorgd. Ook televisieprogramma's en fotografen weten Happy Vintage steeds vaker te vinden om de gewenste uitstraling te creëren voor hun productie. “Het is altijd maatwerk”, zegt Jenny. “Wij hebben een uitgebreid en mooi assortiment, zodat de klant iets te kiezen heeft.” (foto's: Sigy Kops en Inge Pieck)

Happy Vintage bestaat al elf jaar. Het bedrijf zat voorheen in Eindhoven. “Vorig jaar wilden wij een tuinfeest in festivalsfeer geven”, vertelt Jenny. “Van onze vrienden uit Den Haag moest iedereen een eigen zitplek hebben. Wij zijn gaan rondkijken naar de mogelijkheden om de festivalsfeer te behouden voor ons feest, maar ook aan die verplichting te voldoen. Zo kwamen we uit bij Happy Vintage. Uiteindelijk hebben we door corona het feest een jaar uitgesteld , maar deze zomer vierden wij ons feest in festivalsfeer.”

Eind vorig jaar komt het bedrijf te koop. “Het past echt helemaal bij mij”, vindt Jenny. “Ondernemen zit me in het bloed. Ik ben altijd op zoek naar kansen. Het organiseren en stylen is iets dat ik leuk vind en goed kan. Daarom heb ik besloten ervoor te gaan, ook omdat vrienden zeiden dat het echt iets voor mij zou zijn. Mijn start was natuurlijk in een slechte periode, middenin de coronapandemie. Ik zie dat juist als kans, want ik denk altijd in oplossingen. Het gaf ons de tijd om alle processen eens grondig tegen het licht te houden en waar nodig te verbeteren of aan te passen. In april hadden we onze eerste bruiloft in Herpen, praktisch om de hoek dus. Daarna namen de opdrachten steeds meer toe met topdrukte in augustus en september. We hadden verwacht dat het daarna minder zou worden, maar in oktober en zelfs november ging het gewoon door.”

Televisieprogramma's
In nog geen jaar tijd heeft Jenny Happy Vintage opnieuw op de kaart gezet. “Veel mensen melden zichzelf nadat ze ons op internet hebben gevonden”, zegt ze trots. “Dat is de kracht van social media. Zo mochten we de aankleding verzorgen voor het SBS6-programma De Alleskunner. Later kwamen ze terug voor De Alleskunner VIPS en nu mogen we ook helpen in Duitsland. Verder vind ik het zelf heel leuk dat we de finale voor Heel Holland Bakt mochten stylen. De bijdrage was minimaal, maar wel echt gaaf om te doen. Ook dat programma had zich gemeld na het zien van onze social media.”

Styling en opbouwen
Je kunt bij Happy Vintage terecht voor het huren van producten, maar ook voor de complete styling van je event. “Het is eigenlijk heel simpel”, legt Jenny uit. “Jij zegt wat je wil en wij helpen je daarbij. Grofweg kun je het opdelen in drie pakketten. Het kan zijn dat we een plan voor je maken en dat je zelf aan de slag gaat met de uitvoer ervan. Het liefst hebben we dan natuurlijk dat je de materialen bij ons huurt, maar daar ben je vrij in. Wat ook kan, is dat wij het plan maken en alles opbouwen voorafgaand aan het evenement. Op de dag zelf ben je zelf verantwoordelijk. Bij een bruiloft zorgen wij bijvoorbeeld dat alles klaar staat, maar na de ceremonie moet je dan zelf zorgen dat daar waar nodig omgebouwd wordt. Het laatste pakket is complete ontzorging. Wij zorgen dan dat alles soepel verloopt. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Indien gewenst kunnen we zelfs het ceremoniemeesterschap op ons nemen. In het geval van een bruiloft kunnen alle gasten zich volledig focussen op de belangrijke momenten van de dag.”

Jenny vindt het belangrijk dat Happy Vintage een compleet pakket kan aanbieden. “We hebben een mooi en zeer uitgebreid assortiment, want klanten moeten wel iets te kiezen hebben”, licht ze toe. “Een simpel voorbeeld: we hebben meer dan dertig kleuren servetten en heel veel verschillende soorten bestek. Van vintage tot modern. Alles kan en als we het niet hebben dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn. Bloemwerk doen we in eigen beheer. Zo kunnen we elk event tot in de kleinste detail aankleden in de wens van de klant. Daarom zijn er ook geen standaardpakketten, want elk event is anders. Het is dus altijd maatwerk. Wij denken met onze ervaring graag met je mee.”

Betrouwbaar team
Naast Jenny bestaat het team van Happy Vintage nog uit een aantal andere personen. “Mijn man is zo enthousiast dat hij het niet kan laten om ook te helpen”, lacht ze. “In het magazijn werkt Nick. Hij controleert alle producten die terugkomen na een verhuurperiode en repareert ze indien nodig. Verder is hij betrokken bij het vervoer van de spullen. Op kantoor zit onze styliste Malou. Zij biedt ook ondersteuning op administratief vlak. Elke klant krijgt een vast aanspreekpunt. In het hoogseizoen werken we met vaste freelancers die het Happy Vintage-gevoel kennen en uitstralen. Tot slot hebben we vaste partners waar we veel mee samen doen, zoals Toonen Partyverhuur en Maashorst Catering.”

Om een indruk te krijgen van het werk en het assortiment van Happy Vintage kun je een kijkje nemen op www.happyvintage.nl of een van de social-mediakanalen als Instagram (@happyvintage_nl) en Facebook (happyvintage.nl). Een afspraak inplannen kan via 085-2222524 of info@happyvintage.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties