Schaijk

De Swarte Keijzer & Co delen passie voor BBQ

Grill-koningen van Schaijk staan weer op braderie

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Het centrum van werelddorp Schaijk vormt zondag 22 april als vanouds het decor voor de braderie. Ook de ongekroonde grill-koningen van Schaijk, De Swarte Keijzer & Co, zijn weer van de partij op het jaarlijkse evenement. Net als vorig jaar staan zij op ‘Pleintje de Blije Boer’, tussen het raadhuis en parochiehuis in.

Wederom bereiden Ton de Swart, Bas Keijzer en Ties Coolen overheerlijke Wisent Burgers & Fatdogs op hun zelfgemaakte BBQ. Dit jaar worden de mannen ondersteund door Klaas, die ervoor zal zorgdragen dat de broodjes nóg beter smaken.
“Vorig jaar stonden we voor het eerst op de braderie”, vertellen Ton, Bas en Ties. “Eigenlijk zijn we er puur uit passie mee begonnen. In onze vrije tijd staan we veel in de rook van onze BBQ, Low & Slow heeft onze voorkeur. We houden ervan om op internet uren te spitten door BBQ-kookboeken om vervolgens onze eigen rubs en marinades te bereiden. Daarna bereiden we het vlees voor en masseren we het in met onze eigen marinades alvorens het een nachtje de koeling ingaat. De volgende ochtend staan we vroeg op om de hele dag in de rook te staan. Met een lage temperatuur garen we het vlees langzaam, dit vergt uiterste precisie en kan soms wel tien uur in beslag nemen. Uiteindelijk wordt deze passie en geduld in de avond rijkelijk beloond met overheerlijk mals, sappig en smaakvol vlees.”

Producten uit De Maashorst
Het drietal staat te popelen om hun BBQ-kunsten weer aan het braderiepubliek te kunnen tonen. “We hebben gekozen voor heerlijke Wisent Burgers, van het beste vlees (beef) dat Keurslagerij Van Kraaij in Schaijk ons kan leveren. De overheerlijke broodjes komen van Bakker Bart Bongers in Schaijk en de smaakvolle worsten worden op basis van ons recept gedraaid door Slagerij van Haeren in Zeeland. We halen de belangrijkste basisproducten dus uit De Maashorst.”

‘Huiselijke sfeer’
Ton, Bas en Ties willen rond hun BBQ vooral een leuke sfeer neerzetten voor jong en oud. “Vorig jaar was het een succes en dat smaakt naar meer. Dit jaar kiezen we voor nog meer ontspanning, met een huiselijk sfeer, fijne rookstoelen en een zomermuziekje op de achtergrond. Wij vinden het erg leuk om onze passie met vrienden, kennissen, familie en mensen uit De Maashorst te delen.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties