Schaijk

Banenmarkt Jong Landerd Werkt op donderdag 10 mei

'Grijp nu je kans voor een leuke baan of stage'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - Ben jij op zoek naar een vakantiejob voor aankomende zomer, vast werk of misschien wel een stageplaats? En vind jij het lastig hoe je dit moet aanpakken? Jong Landerd Werkt gaat jou helpen door je in contact te brengen met bedrijven en organisaties uit de eigen gemeente Landerd. De banenmarkt wordt georganiseerd door Mara Slegers, Rionne Verstegen, William Zegers en preventiewerker jeugd Tobias Jubbega.

Jong Landerd Werkt is een nieuw initiatief in de gemeente. Het doel is om een brug te slaan tussen jongeren en werkgevers. “Het is belangrijk om werkgevers de kans te geven zichzelf te presenteren, vacatures te delen en jongeren uit de eigen omgeving te ontmoeten en te leren kennen”, vindt Rionne Verstegen. “Onze jongeren willen we juist graag ondersteunen door ze in contact te brengen met werkgevers, zodat ze een beeld krijgen van de arbeidsmogelijkheden in de eigen gemeente. Door het organiseren van een banenmarkt brengen we beide partijen samen en krijgen we hopelijk enthousiast voor een verdere samenwerking nu en in de toekomst.”

Jongeren van 14 tot 27
Jong Landerd Werkt is een banenmarkt voor alle jongeren van 14 tot en met 27 jaar binnen de gemeente Landerd. “Maar dan ook echt álle jongeren”, verduidelijkt Tobias Jubbega. “Of je nu op school zit of niet, beschikt over een diploma of niet, je op zoek bent naar een vaste werkplek binnen de eigen gemeente of je je onzeker voelt omdat je beperkingen ervaart in werk. Iedereen is welkom. Met de banenmarkt willen we de drempel verlagen en de stap naar een werkgever toegankelijker maken.”

Droombaan
Dus ben je op zoek naar een (zomer) baantje, vast werk of een stageplaats? Wil je je oriënteren of heb je vragen over jouw persoonlijke mogelijkheden voor werk? “Grijp dan nu je kans”, stelt Mara Slegers, “want werkgevers in onze gemeente zijn nieuwsgierig naar wie jij bent en wat jij te bieden hebt. Ze nodigen je dan ook van harte uit om het gesprek aan te gaan en samen te zoeken naar mogelijkheden voor werk. Hoe megavet is dat? Dus noteer donderdag 10 mei in je agenda, want wellicht is jouw droombaan dichterbij dan je denkt.”
Tijdens de banenmarkt kun je niet alleen rechtstreeks in contact komen met werkgevers, maar lopen er ook verschillende jongeren waarbij je terecht kunt voor vragen. Bijvoorbeeld over wat je mag verdienen of op welke leeftijd je bepaalde werkzaamheden mag doen of juist niet.

Phoenix Schaijk
De banenmarkt Jong Landerd Werkt is donderdag 10 mei van 16 tot 20 uur in De Phoenix in Schaijk. “Via verschillende wegen zijn wij inmiddels in contact gekomen met bedrijven en organisaties in onze gemeente”, vertelt William. “De kans bestaat dat sommige werkgevers niet zijn benaderd. Neem dan contact met ons op en laat je informeren. Stuur hiervoor een mail naar landerdwerkt@gmail.com.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties