Schaijk

Opbrengst naar goed doel: KiKa en Hulphond

'Gooi geen doppen weg, ze zijn geld waard'

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Willy van Vucht uit Schaijk haalt al enkele jaren bierdoppen op bij horecazaken in de regio. Elke laatste zaterdag van de maand rijdt hij samen met zijn maat Paul Verstegen een vaste route. De doppen gaan naar een centraal verzamelpunt in Someren. Vanaf daar worden ze ingeleverd als oud ijzer. De opbrengst gaat naar Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Vorig jaar was dat 9.000 euro.

Het idee om doppen op de te halen ontstaat eigenlijk per toeval. “Elke donderdag breng ik als vrijwilliger een dorpsgenoot naar Uden om een avondje te dammen”, vertelt Willy. “Daar zag ik aan de bar iemand uit Venhorst doppen ophalen. Dat bleek voor KiKa te zijn. Toen dacht ik bij mezelf: dat kan ik ook wel eens proberen. Vervolgens heb ik een lijst gemaakt van horecabedrijven en hen benaderd om mee te doen. Na verloop van tijd is het steeds verder uitgegroeid. Elke laatste zaterdag van de maand maak ik mijn vaste route. Dat bevalt goed.”

Plastic
De doppenopbrengst neemt jaar na jaar toe doordat steeds meer mensen zich hiervoor inzetten. “Gooi geen doppen weg, ze zijn geld waard”, geeft Willy aan. “Alle beetjes helpen. Dit geldt niet alleen voor bierdoppen en kroonkurken, ook plastic doppen zijn van harte welkom. Denk aan dopjes van frisdrankflesjes en melkpakken. Die worden ingeleverd bij Stichting Hulphond in Herpen. Zo ontlast je het milieu en steun je KNGF Geleidehonden.” Vorig jaar is er op die manier 34.727 euro bij elkaar gespaard.

Deelnemers
De horecazaken waar Willy en Paul doppen ophalen liggen in Schaijk en omgeving. Het gaat om De Kriekeput, Pan & Zo, Herperduin, Van Son's Eethuis, De Raaf, De Potter, Nieuw Schaijk, Ons Eethuis, Hartje Groen, De Heische Tip, Pannekoekenbakker Zeeland, voetbalkantine Volkel, Het Witte Paard, ZieZoo, D'n Oven, Oventje, Hap en Stap, De Pastorie, De Beleving, De Brouwketel, Den Tol en ABC. Daarnaast is een aantal particulieren ook flink aan het verzamelen geslagen. Wil je ook meedoen? Lever dan je gespaarde doppen in bij een van bovenstaande zaken. Zo komen ze automatisch op de goede plaats terecht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties