Schaijk

Uitstellen, digitaal doneren en gewoon collecteren

Goede Doelen Weken in regio kiezen voor alternatief

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - De Goede Doelen Weken in Noordoost-Brabant trekken samen op. Het idee is dat vrijwilligers in één keer voor heel veel goede doelen tegelijk aan de deur komen. Door corona is de collecte afgelopen april voor onbepaalde tijd uitgesteld. Inmiddels hebben de organisaties een besluit genomen. Niet in elk dorp gaat de Goede Doelen Week dit jaar door. Sommige kernen kiezen voor digitaal doneren, terwijl andere plaatsen 'gewoon' gaan collecteren.

In omgeving Ravenstein gaat van 15 tot en met 17 september gecollecteerd worden. Voorafgaand hieraan ontvangen inwoners van Ravenstein, Huisseling, Deursen, Dennenburg, Demen, Dieden en Neerlangel de formulieren inclusief envelop in de brievenbus. Vrijwilligers komen die dagen aan de deur om te geld in te zamelen voor veertien verschillende goede doelen. De collecte wordt gehouden op een manier waarbij rekening wordt gehouden met de huidige richtlijnen van het RIVM.

Aangepaste vorm
Zowel Schaijk-Reek als Herpen-Overlangel-Neerloon-Keent kiest voor een collecteweek in aangepaste vorm. De besturen zijn van mening dat de betrokken goede doelen het geld nu harder dan ooit nodig hebben. Daarom roepen ze inwoners op om iets over te maken in plaats van contant geld te geven. Dit heeft gevolgen voor de verdeling van het opgehaalde bedrag. Normaal kunnen donateurs zelf aangeven welk goed doel ze willen steunen. Dat is dit jaar niet mogelijk. Schaijk-Reek kiest ervoor om de opbrengst evenredig te verdelen over de deelnemende goede doelen. In Herpen-Overlangel-Neerloon-Keent wordt de verdeelsleutel van vorig jaar gebruikt.
Inwoners van Reek en Schaijk ontvangen binnenkort een brief met meer uitleg over hoe ze kunnen doneren. Inwoners van Herpen, Overlangel, Neerloon en Keent mogen hun gift in de week van 14 tot 18 september overmaken naar NL 23 RABO 0156740001 ten name van M.A.F van Ras-Siebers onder vermelding van Goede Doelen Week.

Voorjaar 2021
Goede Doelen Week Zeeland heeft besloten dit jaar geen geld meer op te halen. Het bestuur pakt de draad volgend jaar weer op. Het is de bedoeling om in het voorjaar van 2021 weer te collecteren in Zeeland en 't Oventje. De precieze datum wordt later bekendgemaakt.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties