Schaijk

Vakantie in eigen land met relaxte festival-vibe

Glamp Outdoor Camp Schaijk: onthaasten in de natuur

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK – Backpacken in Azië, eilandhoppen in Griekenland of chillen op een festival. Waarschijnlijk zit dit er vanwege de aanhoudende coronamaatregelen voorlopig nog niet in. Veel mensen kiezen daarom komende zomer voor een vakantie in eigen land. Gelukkig zijn ook hier de mogelijkheden eindeloos. Wat te denken bijvoorbeeld van het nieuwe ‘pop-up-glampingconcept’ van recreatieondernemer Charles Veerkamp: Glamp Outdoor Camp Schaijk. Onthaasten in de ongerepte natuur van De Maashorst met een relaxte festival-vibe.

“Het concept van pop-up-glamping is vorig jaar tijdens Corona ontstaan in Hoenderloo op de Veluwe”, vertelt Charles. “Recreatieondernemer Danny Paerl, een bekende van mij, kwam op het idee na een oproep van een tentenverhuurder die, omdat de festivals niet doorgingen, mogelijkheden zocht om zijn safaritenten alsnog te kunnen gebruiken.”
Paerl zette op zijn terrein 70 tenten neer en maakte er een luxe ‘glamping’ (een samenvoeging van glamour en camping, red.) van met wi-fi, opgemaakte bedden, luxe privésanitair en activiteiten voor kinderen. Het bleek een gouden greep, want Glamp Outdoor Camp Veluwe werd het hele seizoen volgeboekt.

‘Mooie aanvulling’
In oktober vorig jaar kwam Veerkamp in contact met Paerl. “Hij vroeg mij of ik onze uitbreidingslocatie in Schaijk (de beoogde fase 2 van het Roompot Vakantiepark, red.) deze zomer niet wilde inrichten als pop-up-glamping. En dat gaan we nu voor één seizoen doen”, zegt Charles. “Er is heel veel vraag naar vakanties in eigen land en voor ons is dit een mooie aanvulling op ons bestaande recreatieaanbod. Het Glamp Outdoor Camp wordt echt een apart park. Het heeft in principe niets te maken met het Roompot-vakantiepark, maar gasten van de glamping-locatie kunnen uiteraard wel gebruikmaken van alle faciliteiten, zoals de minimarkt, familierestaurant Charlie en de indoorspeeltuin.”

Families tot 6 personen
Vanaf de meivakantie tot en met de tweede week van september verrijzen in Schaijk, midden in de ongerepte natuur van De Maashorst, in totaal 80 glamping-accommodaties. Het zijn verschillende luxe safaritenten, ingericht met onder meer een keuken en opgemaakte bedden. “We richten ons in het park in Schaijk echt op families tot maximaal zes personen”, vertelt Veerkamp, die deze zomer ook betrokken is bij GOC-locaties in Loosdrecht en Appeltern. “Voor die locaties gaan wij de horeca exploiteren”, zegt de actieve Schaijkse ondernemer.

‘Festivalsfeer’
Onthaasten in de natuur met een relaxte festival-vibe, zo kun je een verblijf op Glamp Outdoor Camp Schaijk volgens Charles het beste omschrijven. “Locaties aan het water of in het bos, akoestische muziek rond het kampvuur, ‘magic diners’ in samenwerking met goochelaar-entertainer Steven Kazàn, BBQ-avonden met verschillende thema’s en een heuse pop-up outdoorbioscoop, waar je vanuit je hangmat onder de sterrenhemel naar een film kunt kijken. Dat is de sfeer die we willen gaan creëren.”

Werken bij Glamp Outdoor Camp Schaijk
Glamp Outdoor Camp Schaijk vormt niet alleen een mooie aanvulling op het toeristische aanbod in de regio, het zorgt ook voor een stukje lokale werkgelegenheid. Er zijn diverse vacatures beschikbaar. Kijk hiervoor op www.glampoutdoorcamp.nl/werken

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties