Schaijk

Geen startgeld meer voor deelnemers jeugdoptocht Moesland

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MOESLAND - De jeugdoptocht van Schaijk trekt al vele jaren op zondag door de straten van het Moesland. "Daar zijn we als Jeugdcarnaval Schaijk enorm trots op", zegt René Derks namens Jeugdcarnaval Schaijk. "De jeugd maakt fantastische creaties en je ziet ze tijdens de optocht genieten." Voorheen kregen de deelnemers aan de jeugdoptocht een kleine bijdrage in de kosten in de vorm van startgeld. Dat startgeld wordt echter vanaf dit carnavalsseizoen afgeschaft.

René: "Vaak krijgen we de vraag van ouders hoeveel ze moeten betalen om mee te doen aan de jeugdoptocht. Ze reageren dan ook verbaasd als ze horen dat ze juist startgeld krijgen. Daarnaast is het voor Stichting Carnaval de Moeslanden en Jeugdcarnaval Schaijk steeds lastiger om inkomsten te genereren, dus moet er ook op de kleintjes gelet worden. Het afschaffen van het startgeld is daar een voorbeeld van."

Eerste inschrijvingen 
Intussen zijn de eerste clubs al weer begonnen met bouwen en de inschrijvingen beginnen binnen te komen. "Natuurlijk gaan we ook dit jaar weer voor een grootse, kleurrijke jeugdoptocht. De jeugd heeft namelijk de toekomst."

Inschrijven voor de jeugdoptocht kan via www.jeugdcarnavalschaijk.nl/formulieren/inschrijven-optocht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties