Schaijk

Donderdag 21 maart bij Buitenhorst in Schaijk

Gebruik de boerderij: dialoogbijeenkomst over mantelzorg, leefbaarheid en erfgoed

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Als onderdeel van de impactcampagne rondom de documentaire Zorg voor Doy houden het Monumentenhuis Brabant en filmproducent Filmzorg donderdag 21 maart een dialoogbijeenkomst in Schaijk. Doelstelling hiervan is om met inzet van filmfragmenten een positieve bijdrage te leveren aan de discussies omtrent de maatschappelijke thema’s uit de
film; (mantel)zorg, nieuwe woonvormen, behoud van (agrarisch) erfgoed, verbinding van generaties en het behouden van de leefbaarheid van het platteland.

De organisatie nodigt overheid, belangenorganisaties, professionals, burgers en initiatiefnemers van harte uit om mee te praten over deze onderwerpen en samen in te zoomen op de kansen en uitdagingen die de thema's met zich meebrengen. De (gratis) bijeenkomst wordt donderdag 21 maart gehouden in de Buitenhorst aan de Franse Baan 4 in Schaijk. Het duurt van 16 tot 20 uur. Voor de deelnemers is er koffie, thee, soep en broodjes. Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden via Eventbrite.

Slotmanifestatie
De eerste twee bijeenkomsten hebben reeds plaatsgevonden in Oirschot (6 december 2018) en Hilvarenbeek (7 februari 2019). De komende maanden zijn er Brabant-breed nog twee bijeenkomsten, gevolgd door een slotmanifestatie waar de opbrengst van de vijf voorgaande bijeenkomsten wordt gepresenteerd.

Zorg voor Doy
De documentaire Zorg voor Doy over loslaten en (opnieuw) beginnen. Erfgoed biedt ruimte aan mantelzorg. Een 79-jarige boerenzoon, die al zijn hele leven op de boerderij van zijn ouders woont, krijgt bezoek van zijn achterneef en diens vrouw. Ze willen de boerderij kopen en komen met een plan om ervoor te zorgen dat de boerderij behouden blijft en de oude man ook zijn laatste jaren op deze plek kan doorbrengen.
Het is een film over zelfstandigheid en afhankelijkheid, over loslaten en opbouwen, over de angst voor eenzaamheid en het verbinden van generaties. Een verhaal van zorgen voor elkaar, vanuit respect en naastenliefde, van generatie op generatie, in een Nederland dat zijn agrarisch erfgoed wil behouden én op zoek is naar nieuwe woonvormen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties