Schaijk

Fresia Blaasmuziekfestival op paasmaandag met extra verrassing

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Zoals ieder jaar organiseert Blaskapelle Fresia haar blaasmuziekfestival in De Phoenix in Schaijk. Dit keer op tweede paasdag 2 april. Met een extra verrassing: de Egerländerbezetting van de Fanfare van het Korps Nationale Reserveverzorgt een gastoptreden tijdens dit festival. De aanvang is daarom al om 12.30 uur. Het voorprogramma in de foyer begint om 12 uur. Entree bedraagt 5 euro. Toegangskaarten zijn te bestellen via www.blaskapelle-fresia.nl of 0486-414225.

Met de deelname van de Egerländerbezetting van de Fanfare van het Korps Nationale Reserve heeft Blaskapelle Fresia een primeur in huis. Voor een optreden tijdens de Nacht van de Militaire Muziek 2018 is dirigent Simon Meurs uitgenodigd om als gastdirigent een concertprogramma voor dit orkest samen te stellen met zijn mooiste polka’s, marsen en walsen. De gehele Fanfare telt 50 getalenteerde, veelal jonge musici en verzorgt de muziek bij ceremonies en geeft vele concerten. De Egerländerbezetting is geformeerd uit 22 muzikanten van dit orkest en speelt Boheemse (Böhmische) blaasmuziek. “Het is geweldig om te ervaren hoe enthousiast de muzikanten deze Böhmische blaasmuziek omarmen en op niveau willen uitvoeren”, vertelt Simon Meurs. “Een stimulans voor alle jonge muzikanten in Nederland”.

Verder zijn er optredens van de Wiellandermuzikanten uit Elshout, Muzičanka onder leiding van Bas van Gestel en natuurlijk Blaskapelle Fresia zelf. Die Alphener Oberkrainer spelen vóór, na, en tussen de optredens van de overige festivaldeelnemers.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties