Schaijk

Succesvolle deelname van Schaijkenaar aan Alpe d'huZes

Frank Henst fietst ruim 8.700 euro bijeen voor KWF

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/FRANKRIJK - Frank Henst (31) uit Schaijk fietste donderdag 6 juni zes en een halve keer de Alpe d’Huez. Een geweldige sportieve prestatie en veel geld voor KWF. In zijn eentje bracht hij al 8.700 euro bijeen. Met zijn eigen team, onderdeel van BIG Challenge, farmers against cancer, haalde hij 64.000 euro op. Frank ging met de BIG Challenge cheque met het bedrag van 740.123 euro de finish over.

Frank Henst tijdens een van zijn beklimmingen. (foto: Jannemieke Termeer)

Donderdag 6 juni startte Frank om half vijf. Hij ging als een speer en kwam fris weer boven aan. "De eerste twee afdalingen waren koud en met veel mist", vertelt hij, "maar het ging kei goed. Het is hartverwarmend al die mensen aan de kant die je naam roepen." Bovenop de berg zorgde het oppeppunt van BIG Challenge voor gezond eten en een warme kachel. "Ik kon direct weer verder", vervolgt Frank. "Onderweg zag ik een zieke jongen, dat doet je wel wat en ben je blij dat je gezond bent. Ik had een goede cadans en trapte maar door. Na de zesde beklimming kwam ik halverwege de saamhorigheidsklim van BIG Challenge tegen. Daar wou ik bij zijn dus omgedraaid en weer met hen naar boven. Het finishmoment was geweldig; echt kippenvel. Al die mensen langs de weg riepen ‘boeren, boeren’ . Kei mooi!"

Varkensbedrijf vader
De vader van Frank is aan kanker overleden. "In die tijd, vijf jaar geleden, was ik altijd druk aan het werk op ons varkensbedrijf", zegt hij. "Ons mam ging dan met ons pap naar het ziekenhuis. Het werk moest natuurlijk toch doorgaan dus dat nam ik voor mijn rekening."
BIG Challenge kende Frank al enkele jaren. "Het kriebelde wel om mee te doen. Toen dit jaar de oproep kwam om bij een varkensteam mee te doen, zei ik direct ja." Samen met drie teamgenoten vormt hij het team POV, Producenten Organisatie Varkens. Ze organiseerden een dienstenveiling, barbecue en haalden veel geld op. Frank is inmiddels gestopt met het varkensbedrijf maar werkt wel in de agrarische sector. Hij komt veel bij stoppende boeren. "De emoties die daarbij komen kijken, begrijp ik wel. Bij BIG Challenge voelde ik me meteen thuis." Hij trainde en liet het bier staan om zo fit mogelijk aan de start te verschijnen.

Bijzondere week
Zijn moeder, twee zussen met hun gezin, gingen mee naar Frankrijk. Zijn vriendin kwam woensdag nog na. "We hebben een fantastische week gehad", blikt Frank terug. "De motivatiebijeenkomst op dinsdag was heel bijzonder. Een moment om weer even stil te staan wat we als familie allemaal meegemaakt hebben. Best heftig."
BIG Challenge heeft tot nu toe in totaal 740.123 euro opgehaald, dat gaat honderd procent naar KWF. "Ik vond het geweldig om mee te maken. Echt een cadeau voor het leven. Dat zeggen ze vooraf ook, maar je moet het echt zelf ervaren. Ik had het voor geen goud willen missen."

 

Team BIG Challenge komt met de flinke cheque over de finish. Frank fietst op de foto links vooraan. (foto: Jannemieke Termeer)

Frank Henst (links) met zijn team. (foto: Jannemieke Termeer)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties