Schaijk

'Genieten met een grote G'

FOTOREPORTAGE: Tien jaar BrabantZorg in Nieuwe Hoeven Schaijk

Door Willemien van den Brand van BrabantZorg

SCHAIJK - Zaterdag 20 oktober vierde De Nieuwe Hoeven in Schaijk het tienjarig bestaan van BrabantZorg. In het kader van 'Elke dag zo fijn mogelijk' en de 'Week van de natuur' werd een fantastische dag georganiseerd voor bewoners, familie en vrijwilligers.

Er was die middag veel te beleven en te doen; creatief met natuurklei door gezichten te maken op bomen, natuurweven, geurbeleving, hapjes en drankjes gemaakt door Carrousel Groen; fruit smoothies, toast met Maashorstjam. Ook was er een oud-Hollandse snoepkraam, de pannenkoekenbakker en Limodinie met zelfgemaakte limonades. Voor de gezellige noot kon je een terrasje pikken bij de LP-muziek van Jan of live muziek van Piet met keyboard, orgelman of zanger Gerard. Ook waren er roofvogels aanwezig waarmee je op de foto kon, er liep een ezel rond en een pony en ook straattheater als 'Boom en takkenwijf' en '2 artsen op stelten'. De houtkunstenaars Jan en Frank vertelden over hun mooie hobby. Actief bezig zijn met 8 tafelbiljarts op rolstoelhoogte en een heus midgetgolfbaan met stokken waar klompen aan zaten. Voor de bewoners die binnen verbleven was er entertainment in de vorm van Mimakker, Paul met zang en gitaar, en Wilma met de CRDL.
Dankzij het zonnige weer kon iedereen de hele middag buiten vertoeven. Rond half 5 werd de middag afgesloten met de foodtrucks frietkar, pizza-oven en een nostalgische pannenkoeken/poffertjeskraam. Om half 7 ging iedereen met een lach op het gezicht en tevreden huiswaarts. Het was genieten met een grote G in en om de Nieuwe Hoeven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties