Schaijk

FOTOREPORTAGE: Jofri vermaakt bewoners Schaijkse zorginstellingen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Grote delen van de wereld worden momenteel geteisterd door de coronacrisis, maar ondanks alle virusellende zijn er ook lichtpuntjes. Er ontstaan namelijk vele hartverwarmende initiatieven om kwetsbare groepen mensen een hart onder de riem te steken. Zo ook in Schaijk, waar clown Jofri zaterdag met zijn mini-orgeltje langs diverse zorginstellingen trok om bewoners muzikaal te vermaken. Arena was er ook bij.

Eerste stop op de muzikale route is Woongroep Dolfijn aan de Zusterstraat. Op zijn 50 jaar oude orgeltje 'Popcorn' speelt Jofri de Vogeltjesdans. De jonge bewoners van de woongemeenschap zijn razend enthousiast en dansen en zingen volop mee. Vanwege het tienjarig bestaan van de woongroep mag natuurlijk ook het lied 'Lang zullen ze leven' niet ontbreken.

Bij Woongroep De Eenhoorn aan de Schutsboomstraat valt het optreden van Jofri en zijn levensechte aapje eveneens goed in de smaak. Bij ouderencomplex De Walepoort is de sfeer vanwege een zieke medebewoner iets minder uitbundig. De angst voor het coronavirus zit er hier echt in. Uiteindelijk durven toch enkele bewoners naar het pleintje te komen om van de muziek te genieten. De bewoners van Vierhoven, een psychogeriatrische verpleegafdeling van de Nieuwe Hoeven, vermaken zich vanaf het terras en balkon met de herkenbare muziektonen.

Rond zorgcentrum De Wijers strijkt Jofri op diverse plekken neer met zijn orgeltje, waardoor iedereen vanaf zijn balkon kan meeluisteren en -zingen. Doortje Bekkers haalt zelfs haar mondharmonica tevoorschijn om gezellig mee te spelen.

De muzikale tour van Jofri is een initiatief van de Schaijkse Rianne Steetsel in samenwerking met de Zorgcoöperatie. "Het was een zeer geslaagde dag", vertelt Rianne. "We hebben vele enthousiaste reacties ontvangen en er is op de verschillende locaties volop meegezongen en - gedanst."

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties