Schaijk

Fotoreportage: eerste Moeslands dansfestival groot succes

Door Stichting Carnaval De Moeslanden

MOESLAND - Op zondag 21 januari vond in Schaijk de eerste editie van het Moeslands Dansfestival plaats. Een danswedstrijd voor dansgroepen die vooral rondom carnaval het podium betreden. Het werd een doorslaand succes. (foto's: Jan van Ballegooij)

In de zaal van De Phoenix was het zondag een drukte van jewelste. Maar liefst 23 groepen en 2 solodanseressen uit 8 omliggende plaatsen zetten hun beste beentje voor. Deelnemers waren CV De Kêleströpers uit Reek, De Zandkruiers uit Velp, Het Nuchtere Kalf uit Weurt, De Wurmesoppers uit Hernen, De Dijkvelders uit Ewijk, De Nölers uit Cuijk, Dance Formation uit Nijmegen en natuurlijk de eigen Moeslandse Prinselijke Dansgarde en De Huppelpupkes.

Onder toeziend oog van de juryleden Ellie van der Maarzen, Prins Bart d’n Urste van het Moesland en voorzitter Meggy van den Hoogen werd het een mooie wedstrijd. De prachtige dansen en fraaie kleding konden op veel applaus rekenen.

Bij de gardedans voor de junioren ging de eerste plaats naar De Zandkruiers, tweede werd de Prinselijke Dansgarde van het Moesland. De eerste plaats bij de showdans voor de junioren was voor het Moesland, De Kêleströpers behaalden hier de tweede plek. Bij de minioren gingen bij de gardedans De Raapsteeltjes van de Kêleströpers met de hoogste eer strijken. De beker van de eerste plaats bij de showdans voor de minioren ging naar De Huppelpupkes.

Maar uiteindelijk ging het meer om het deelnemen dan om het winnen. Voor alle deelnemers was er een medaille en een oorkonde als aandenken. Iedereen kan dan ook terugzien op een meer dan geslaagde middag. Voor herhaling vatbaar. Een groot compliment aan de organisatie: Dian Willems, Joyce Snoeks, Chantal Roelofs en Wouter Spijkers. Hartelijk dank aan iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties