Schaijk

Pieter van der Linden & Paul van Zummeren in de Carbage Run

FOTO- EN VIDEOREPORTAGE: Schaijks rallyduo laat Praag swingen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/PRAAG - Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli vindt voor de tiende keer de zomereditie plaats van de Carbage Run, Europa’s grootste en gekste barrel-rally. Een vijfdaags avontuur in een auto die niet meer mag kosten dan 500 euro. De 2.500 kilometer lange route voert dit keer door maar liefst acht landen: Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Slovenië. Evenals voorgaande jaren doet het Schaijkse duo Paul van Zummeren & Pieter van der Linden mee aan de rally, ditmaal met hun bijzondere spiegelbolide. Arenalokaal.nl volgt de verrichtingen van Paul en Pieter op de voet gedurende de Carbage Run. Een verslag van de eerste twee dagen.

“We kwamen maandag direct veel bekenden tegen”, vertellen Paul en Pieter. “Vanuit Vaassen zijn we in één stoet naar Emmen gereden, waar keiveel publiek stond te kijken. Er waren zelfs vrienden van ons uit Schaijk naar Emmen gekomen.”
De spiegelbolide van de Schaijkenaren trekt veel bekijks. “Er zijn al dames die naast ons willen slapen, omdat ze dan altijd een spiegel bij de hand hebben, haha. Verder hebben we een nog een bekende van vorig jaar als ‘promogirl’ uitgedost door haar van top tot teen met spiegeltjes te beplakken.”

‘Langste route’
De deelnemers hebben iedere dag de keuze uit verschillende routes. “Wij hebben maandag de langste en mooiste gepakt. Heel veel mooie natuurlandschappen gezien en plekken waar je niemand tegenkomt. Verder hebben we dit jaar geïnvesteerd in een omroepinstallatie met heel veel gekke geluidjes. De favoriet is de spoorwegbellen. Wanneer we die aanzetten, komt iedereen kijken wat er aan de hand is, haha.”

‘Gruwelijk veel rook’
Maandag om 23.15 uur kwamen Paul en Pieter aan op de eindbestemming van dag 1. “Natuurlijk in gepaste stijl... met alle lampen flikkerend op de bollen en met gruwelijk veel rook.”

Op dag 2 nam het Schaijkse duo een kortere route. “Omdat deze in de buurt van Praag kwam. Wat is Praag een mooie swingende en gastvrije stad, in tegenstelling tot Duitsland. Daar werd iedereen wel één of meerdere keren aangehouden vanwege herrie of rook. In Praag doen ze daar echter niet moeilijk over. We hadden lekkere discoclassics aan staan en de mensen stonden letterlijk te dansen op de stoep of bij de bushalte, echt vet!”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties