Schaijk

Filmavond over West-Amerika in bibliotheek Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - In de bibliotheek in Schaijk vindt donderdag 11 april een filmavond over West-Amerika plaats met reisbeelden van Gerard Faassen. Vooral de opnames gemaakt met een drone geven een spectaculair beeld van de natuur en het landschap. Ton Cruijsen licht gedurende de film de beelden nader toe.

De natuur heeft in het westen van de VS voor bijzondere landschappen gezorgd die je telkens opnieuw weer weten te verrassen. De mammoetbomen in Sequoia, het kloofdal in Zion, het nog grotere kloofdal in de Grand Canyon, de rotsbogen van Arches, de tafelbergen in Monument Valley en als climax de pilaren (hoodoos) van Bryce Canyon (foto). En net als je bijna gewend bent aan deze fascinerende rode omgeving, verschijnt Las Vegas in beeld en wat later San Francisco. Een groter contrast is bijna niet mogelijk. 

Gerard Faassen reisde vier weken lang met een camper door dit stukje van de wereld en maakte er een reisverslag (film) van. Hij deed daarbij 13 natuurparken aan. Ook nu weer geven opnamen via een drone een extra dimensie aan de film. 

De film begint 11 april om 19.30 uur. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden kan via contactschaijk@nobb.nl of in de bibliotheek.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties