Schaijk

Twee dagen feest

Festival Duifhelseplak op 28 en 29 december in Schaijk

Door Herman Peters

SCHAIJK - Zaterdag 28 en zondag 29 december gaat het weer los aan de Duifhuisstraat in Schaijk. De kerstdagen zijn dan achter de rug, tijd om even eruit te gaan. De Stichting Duifhelseplak organiseert weer een groot festival voor jong en oud. De leden van de stichting, een groep vrienden uit Schaijk en Reek, hebben zich flink ingespannen om een goed programma voor elkaar te krijgen. Speciale aandacht is er voor de groep 30-plussers: 'zij die graag willen buurten en ouwehoeren'. Het café is daar speciaal voor ingericht in een apart deel van de grote tent met aangepaste muziek.

Zaterdag 28 december begint de avond om 20 uur met als thema 'proud to be fout': dansen en gek doen. Hoe bonter hoe beter. Het feest gaat door tot 01 uur. Kom verkleed als je dat leuk vindt; DJ's zorgen voor de muziek. De jongeren kunnen helemaal los. De groep die het net iets rustiger wenst, kan terecht in het besloten tentgedeelte, het café. Meer dan vorig jaar hebben de organisatoren zich ingespannen om het deze groep extra naar de zin te maken.

Zondag 29 december gaat de tent om 14 uur open en gaat het programma draaien van 16 tot 18 uur. Bier Cantus Brabant is het thema. Aan lange tafels drinken met vrienden en collega's, een 'bierfest-achtig' gebeuren met veel lol en meezingliedjes. Groepen reserveren vooraf en krijgen gegarandeerd een tafelplek. Vind je het leuk om in clubkleuren te komen: prima. Reserveren vooraf via facebook of internet is noodzakelijk.
Op zondagavond wordt de muziek verzorgd door een aantal bekende Nederlandse artiesten, het festival wordt afgesloten door de De Sjieke Bazen.

Farmersdefence
De boeren hebben een turbulente tijd achter de rug met veel gedoe over stikstof. "De beide avonden lenen zich uitstekend om nog even stoom af te blazen bij de muziek of bij te buurten in het café", laat de organisatie van het festival weten. "Stoom afblazen lucht op: even niet denken, maar letterlijk stof doen opwaaien door lol te maken en een biertje te drinken."

Wil je erbij zijn op 28 en 29 december? Koop dan kaarten via Facebook of www.duifhelseplak.nl.


Programma
Zaterdag 28 december, start 20 uur:
DJ Rob Geurts, Gekkenhuys, Poar Neem’n, Plattelander, DJ Adaro

Zondag 29 december:
14–16 uur: DJ Rob Geurts en de Hofkapel
16–18.30 uur: DJ Crew on Tour Bier Cantus
Na 18.30 uur: Zanger Hans, Raymon Hermans, Django Wagner, DJ Rob Geurts en Sjieke Bazen

Sjieke Bazen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties