Schaijk

Feestelijke afsluiting expositie Wanderer bij Atelier Anders Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - De expositie Wanderer bij Atelier Anders in Schaijk loopt op z'n eind. In tegenstelling tot een standaard opening, wordt deze expositie juist afgesloten met een feestelijke finissage op zaterdag 5 september. 

‘Wanderer’ is een expositie van drie kunstenaars die een passie voor natuur hebben. Mirjam Withaar werkt met keramiek en vilt en heeft zich laten inspireren door de grote variatie in paddenstoelen en schimmels die in het najaar aanwezig waren in de bossen. Kunstenares Sarah van Rossem toont haar nieuwste werk wat ze afgelopen maanden gemaakt heeft. Door de huidige omstandigheden moest ze haar wereldreis onderbreken, waarna ze direct in de doka en het drukatelier aan de slag is gegaan. Tot slot is er werk te zien van Inge Leuverink, gemaakt met de 3D-pen. Haar weefsels van draden vertellen verhalen over natuur en geloof. In haar werk is ze altijd om zoek naar een kwetsbaarheid die duidelijk te zien is.

Kunstdialoog
De hele middag zijn de kunstenaars zelf aanwezig en laten hun werk zien of geven er uitleggen over. Zo geeft Withaar een doorlopende demonstratie wol vilten. Om 15 uur de kunstenaars een kunstdialoog waarin ze elkaar vragen stellen en waar het publiek op kan inhaken. Alle activiteiten vinden zowel binnen als buiten plaats om zo genoeg afstand tussen alle bezoekers te kunnen bewaren.

Synergie
Na de feestelijke afsluiting gaan de deuren van de galerie een weekend dicht om de presentatie om te bouwen. Vrijdag 18 september opent om 19.30 uur de expositie ‘Synergie’ van Sarah Linde en Maartje van der Kruijs. Naast deze duo-expo met voornamelijk tekeningen en etsen, zal er ook een interactief project zijn, zodat de bezoeker ook kan tekenen.

Atelier Anders is geopend op vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur. De galerie is gevestigd aan de Schutsboomstraat 53 in Schaijk. Voor meer informatie: www.atelier-anders.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties