Schaijk

Familierestaurant Charlie Schaijk viert éénjarig bestaan met feestweekend

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Het is woensdag 12 februari precies een jaar geleden dat Vakantiepark Schaijk officieel geopend is. Dat betekent dat ook familierestaurant Charlie een jaar bestaat. Reden voor een feestweekend, vindt eigenaar Charles Veerkamp. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 februari is er in en rondom het centrumgebouw van alles te beleven.

Veerkamp kijkt tevreden terug op het eerste jaar. Familierestaurant Charlie valt goed in de smaak bij de gasten. "Wat ik niet had verwacht, is dat mensen ons van heinde en verre weten te vinden", zegt hij. "Onze gasten komen uit het gebied tussen Apeldoorn en Venlo gericht naar Schaijk gereden om hier te eten. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. En ook trots op."
Een van de redenen dat Charlie het zo goed doet, is omdat Veerkamp naar de wensen van zijn gasten luistert. Het restaurant begon met het concept van de drie P's: pannenkoek, pasta en pizza. "Het bleek dat de behoefte elders lag", blikt hij terug. "Daar zijn we in meegegaan. Ons doel is het vervullen van de wensen van onze gasten. Ondanks dat we nog in een leertraject zitten, is dat goed gelukt. De drukte is alleen maar toegenomen."

Vlees van grill
Het feestweekend is voor Veerkamp aanleiding om de menukaart nog eens onder de loep te nemen en kijken hoe hij die verder kan verbeteren. Dat doet hij onder meer door de keuze voor zijn gasten te vergroten. "Er komen extra vega gerechten op te staan, maar ook het visaanbod wordt uitgebreid met zalm, gamba's en zeebaars", somt hij op. "Verder gaan we werken met The Bastard zodat we vlees van de grill kunnen serveren. Zo kunnen we nog meer kwaliteit bieden."
De insteek van Charlie blijft hetzelfde: hele families laten genieten. "Veel gasten komen hier om een bijzondere gelegenheid te vieren, bijvoorbeeld de verjaardag van opa", weet Veerkamp. "We krijgen steeds vaker de vraag naar speciale dieetwensen, zoals mensen die glutenvrij- of lactosevrij moeten eten. Wij vinden het belangrijk dat hele gezelschap kan genieten. Daarom zijn we bezig met een speciale menukaart voor mensen met deze dieetwensen. Dan kunnen zij zelf iets van de kaart kiezen. Het zijn allemaal gerechten waarin we geen concessies doen aan de smaak of beleving. We houden heel bewust rekening met de ingrediënten die we kiezen. Deze menukaarten verschijnen binnenkort."

Uitstraling en beleving
Nu het eerste jaar erop zit, kijkt Veerkamp hoe hij de uitstraling van zijn familierestaurant kan finetunen. Daarvoor werkt hij samen met Rovermedia Group, het veelzijdige mediabedrijf dat zich begin november in Schaijk vestigde. "Dat gaat heel erg goed", stelt hij. "We hebben samen bedacht hoe we de beleving kunnen verbeteren. Eén voorbeeld daarvan is een high tea met bosthema. Er kwamen bij ons veel verzoeken binnen voor een high tea, maar dat was iets wat we nog niet aanboden. We wilden er wel iets mee, maar dan moest het wel bijzonder zijn. Zo zijn we uitgekomen op een bosthema. Dat past helemaal bij de natuurlijke uitstraling die Charlie heeft. Alles wordt in stijl aangekleed. De kinderen kunnen lekker spelen, terwijl de ouders genieten van heerlijke hapjes."
Verder komt het Charlie animatieteam eraan. "We zetten kinderen nog centraler", legt Veerkamp uit. "Met een eigen animatieteam kunnen we elke zaterdag en zondag meer vermaak aanbieden, bijvoorbeeld een knutselmiddag. Ook gaan we verhalen vertellen in de Maashorst."

Champagne
In het feestweekend is er van alles te doen. Groot en klein worden ontvangen met champagne. Kinderen worden vermaakt door een ballonnenclown en schminkartiest. Gasten krijgen een lokaal gevulde goodiebag. Tot slot is er een fotoshoot te winnen voor het hele gezin. Deze mooie prijs wordt verloot onder de gasten. Familierestaurant Charlie is te vinden aan de Hermanusweg 4 in Schaijk. Kom genieten van de nieuwe kaart.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties