Schaijk

Gelijktijdig interactief project Tekening Retour

Expositie Synergie bij Atelier Anders Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Atelier Anders presenteert van 18 september tot 14 november de duo-expositie Synergie van Sarah Linde en Maartje van de Kruijs. Om kunstenaar en beschouwer dichter bij elkaar te brengen is het interactieve project Tekening Retour bedach. Dat vindt gelijktijdig plaats in het atelier.

Synergie: samenwerking waarbij het geheel meer is dan de som der delen. Het is een mooie expositie vol tekeningen en etsen van Van de Kruijs en Linde. Zij hebben elkaar gevonden in het tekenen, al vanaf dat ze samen op de kunstacademie zaten. Hun werk heeft raakvlakken, al hebben ze ieder hun eigen beeldtaal en handschrift. De rol van mens en dier en de verhouding daartussen zit in allebei hun werk. Waarbij het bij Linde meer gaat over het overbrengen van een gevoel. Daardoor wordt haar werk meer surrealistisch. Het werk van Van der Kruijs is veelal een sprookjesachtige wereld waarin je kunt wegdromen.

Interactief project
Tekening Retour is een interactief project wat een communicatie via tekeningen tussen kunstenaar en beschouwer tot doel heeft. De 23 deelnemende kunstenaars, onder wie Rosemin Hendriks en Till Willems, initiëren de dialoog met een eerste tekening waarop de beschouwer kan reageren met een eigen tekening. Deze tekening kan gemaakt worden in Atelier Anders tijdens een bezoek aan de expositie Synergie. Die tekening wordt naar de betreffende kunstenaar gestuurd die met een nieuwe tekening antwoordt. Zo ontstaat een levendige alsmaar groeiende ketting aan tekeningen die in Atelier Anders te zien zal zijn.

Atelier Anders is te vinden aan de Schutsboomstraat 53 in Schaijk. Bezoekers zijn elke vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur welkom. Kom genieten van de expositie Synergie en doe mee aan het interactieve project Tekening Retour. Jouw werk wordt dan ook tentoongesteld.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties