Schaijk

Expositie Relics of Motherhood in Schaijk geopend

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Van links naar rechts: Lia Verstegen, Elfi Voermans en Karin van Lieverloo.

SCHAIJK - De expositie Relics of Motherhood is vrijdagavond 23 maart geopend bij Atelier Anders in Schaijk. Als 'moeder van de kunst' was Karin van Lieverloo (artistiek directrice van Museum Jan Cunen) de aangewezen persoon om de expositie van kunstenares Elfi Voermans te openen.

De bezoekers van Atelier Anders werden bij binnenkomst verrast wanneer ze op de roze loper van bubbeltjesplastic stapten terwijl de ruimte in roze licht gehuld was. Vlak voor het openingswoord gingen de spots aan waardoor de kunstwerken pas goed te zien waren.
Elfi Voermans laat de beschouwer dicht bij haarzelf komen. Ze deelt haar privé belevingen door haar werk, wat Karin uitnodigde om het openingswoord vanuit een persoonlijk standpunt te benaderen.

Zoals Karin verwoordde zijn er veel aspecten in het moederschap en gaf zij uitleg van haar eigen beleving daarin. "Wanneer je moeder wordt sta je in een traditie en ben je verbonden met je moeder en ook weer met haar moeder." Volgens Karin moet kunst een reactie los maken, of je het nou mooi vindt of niet. Het werk van Voermans maakt vele tongen los en zal dan ook meerdere mensen verbinden.

Karin werd meteen getriggerd door twee praalgraven waar Elfi haar eigen kinderen als model voor heeft gebruikt. Het beeld is een dualisme tussen de schoonheid en het macabere. Dit maakt de angst van ouders om wat hun kinderen kan overkomen bespreekbaar. Maar ook laat ze haar devotie aan het moederschap zien, door werk geïnspireerd op het klassieke beeld van Maria met kind.

Deze bijzondere expositie is tot en met 28 april te bezichtigen, op vrijdag en zaterdag tussen 11 en 17 uur. Voor meer informatie: www.atelier-anders.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties