Schaijk

Bijzondere kijk van Lisa Beckers op natuurgebied

Expositie Project Maashorst geopend bij Atelier Anders

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Burgemeester Marnix Bakermans opende vrijdag 27 september de expositie Project Maashorst bij Atelier Anders in Schaijk. Hij benadrukte de unieke invalshoek waarmee kunstenares Lisa Beckers naar het natuurgebied kijkt. Tevens roemde hij de mogelijkheid die Lia Verstegen met haar galerie biedt aan dergelijke creatieve geesten als Beckers. "Een verrijking voor onze gemeente waardoor kunst en cultuur ook voor de jeugd aantrekkelijk wordt", stelt hij.

Een grote groep geïnteresseerden luisterde naar de presentatie van geohydroloog Rimbaud Lapperre die vertelde over zijn onderzoek naar de Peelrandbreuk, waarna men zelf op ontdekkingsreis kon gaan door de expositie. Met een verklaringsvel in de hand, konden bezoekers niet alleen de schilderijen bekijken, maar ook het proces van ruwe grond tot fijn pigment volgen. De expositie Project Maashorst is nog te bezichtigen tot en met 2 november. Atelier Anders is gevestigd aan de Schutsboomstraat 53 in schaijk. 

Fietstocht
Op vrijdag 18 oktober, tijdens het Oerfestival, start er vanaf Atelier Anders een fietstocht. Deelnemers gaan samen met Lisa Beckers op zoek naar verschillende soorten grond. De tocht start om 9.30 uur en keert rond 12 uur weer terug bij de galerie. Voor 8 euro kun je vervolgens aanschuiven bij de ‘oerlunch’. Van 13.30 tot 15.30 uur kun je meer leren over de ambachtelijke schildertechniek eitempera. Dit kost 31,50 euro per persoon. Kijk voor meer informatie op www.atelier-anders.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties