Schaijk

Expositie Naakt of Bloot? bij Atelier Anders Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Kunsthistoricus Merel van den Nieuwenhof, tentoonstellingsmaker voor Museum Jan Cunen in Oss, opent vrijdag 25 januari om 19.30 uur de eerste groepsexpositie bij Atelier Anders in Schaijk. De tentoonstelling Naakt of Bloot? van Atelier Anders geeft een andere kijk op de gelijknamige expostie van Museum Jan Cunen die tegelijkertijd plaatsvindt. Het is een kijk op de naakte huid en de blootgegeven emotie. De groepstentoonstelling is een ode aan het menselijk lichaam en toont zeer uiteenlopende verbeeldingen.

 

Nicolette Peters gebruikt zichzelf als model, maar maakt geen zelfportretten in de klassieke zin van het woord. Met het schilderen van naakten, in de kunstgeschiedenis doorgaans toegepast bij zelfonderzoek, reflecteert ze op de positie van de vrouw in kunst en maatschappij.

Laurens Bosman probeert met verschillende materialen en technieken de complexiteit van emoties in portretten weer te geven op het doek. De naaktheid in de werken geeft de kwetsbaarheid van het individu weer.

Machteld van der Eijk maakte tijdens de opleiding Make-up & Hair Design kennis met lifecasts. Een techniek waarbij het menselijk lichaam dient als mal. Ze exposeert een variatie aan lichaamsdelen in de verschillende levensfasen. Zaterdag 23 februari verzorgt zij een workshop waarbij je je eigen vinger gaat afgieten.

De expositie is te bezichtigen tot en met 23 februari. Atelier Anders is gelegen aan de Schutsboomstraat 53 in Schaijk. Voor meer info kijk op www.atelier-anders.nl of neem contact op via info@atelier-anders.nl of 06-25641933. Atelier Anders is geopend op vrijdag en zaterdag van 13 tot 17 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties