Schaijk

Expositie 'Iedereen heeft een hoofd' bij Atelier Anders Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Op 3 mei opent de expositie ‘Iedereen heeft een hoofd’ bij Atelier Anders in Schaijk. Het portret is een belangrijk onderwerp in de kunst. Drie kunstenaars komen vanuit diverse zoektochten samen tot dit onderwerp. In uiteenlopende technieken worden de gezichten weergegeven.

De tekeningen van Roos Marthe Thijsen uit Lith hebben een herkenbaar handschrift en ingetogen kleurgebruik. Ze beheerst meerdere technieken zoals schilderen, tekenen en etsen. Tijdens deze expositie staan haar ‘Koffie koppen’ centraal, portretten in mixed-media, gemaakt met koffie, Oost-Indische inkt en houtskool. ‘Iedereen heeft een hoofd’ is de titel van een kunstwerk van Roos Marthe Thijsen , de social Drawings gemaakt van inkt& koffie gaan een dialoog aan met de kijker. Dit werk is voor Thijsen een onderzoek naar het belang van het hoofd en wat het voor haar betekend. Het hoofd denkt.

Inge Leuverink uit Nijmegen werkt in diverse technieken, maar door haar onderwerpen te ontrafelen en weer te verbinden, ontstaat er een interessante dialoog. Dit maal gaan haar gedrukte en getekende portretten deze dialoog aan met het werk van andere kunstenaars. In haar nieuwste werk verlaat haar lijnenspel het platte vlak en wordt het een 3D beeld.

Maria van der Laar
De Schaijkse Maria van der Laar boetseert in klei, naar waarneming van de mens, waarbij het portret vaak centraal staat. Haar werk is veelal gemaakt uit keramiek, gips klei, brons of kunsthars. Haar ambachtelijke hand creëert een beeld wat zowel waarheidsgetrouw is, als een expressieve interpretatie.

Iedereen is op 3 mei van harte welkom bij de opening om 19.30 uur, waarna je kunt genieten van een koffieproeverij tot 22 uur. De expositie is te bezichtigen op vrijdagen en zaterdagen tussen 13 en 17 uur, van 3 mei tot en met 8 juni. Voor meer informatie kijk op www.atelier-anders.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties