Schaijk

Eerste nieuwe woningen op Roompot Vakantiepark Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Begin volgende week worden de eerste woningen geplaatst op het nieuwe Roompot Vakantiepark in Schaijk. In de komende drie maanden verrijzen in totaal 62 waterwoningen en lodges voor 4 tot 6 personen op het groene recreatieparadijs aan de Hermanusweg 4. “Half februari verwelkomen we onze eerste gasten”, vertelt de trotse directeur Charles Veerkamp.

In de tweede bouwfase, die medio volgend jaar van start gaat, komen er nog eens 74 bergwoningen en patiowoningen tot 10 personen bij. Daarmee komt het totaal dan op 136 vakantiewoningen.
“De woningen worden voor negentig procent gefabriceerd bij Barli BV in Uden, de afbouw vindt hier op locatie plaats”, geeft Veerkamp aan. De vakantiewoningen onderscheiden zich door de opzet en bijzondere architectuur. ‘Luxe is standaard’, zo luidt het credo. “Door de natuurlijke inpassing in de bos- en waterrijke omgeving begint de beleving van natuurgebied De Maashorst al bij de voordeur van iedere vakantiewoning”, stelt Veerkamp. “De woningen stralen het authentieke outdoorgevoel uit en hebben geen voor- en achtertuin, ze gaan op in de natuur.”

Centrumgebouw
Deze week starten ook de werkzaamheden voor het nieuwe centrumgebouw van het Roompot Vakantiepark. “Met een oppervlakte van zo’n 1.200 vierkante meter biedt dit gebouw onder meer plaats aan restaurant Charlie, de bowlingbaan en het indoor-speelbos”, zegt Charles. “Verder krijgen we nog een watersplashpark waar jong en oud zich kan uitleven met verschillende wateractiviteiten.”

Droneparcours
Een andere eyecatcher op het nieuwe recreatiepark wordt het droneparcours, een noviteit in Nederland. “Op het droneparcours vlieg je met een drone op een afgesloten stuk met allerlei hindernissen. Het gaat daarbij om behendigheid en het behalen van punten, niet om de snelheid.”

Lokale partners
Bij de realisatie van het vakantiepark werkt Charles Veerkamp veel samen met bedrijven uit de omgeving. “Peter Peters/Barli bouwt de woningen, de gebroeders Potjes zorgen voor de bestrating en Albert Heijn Schaijk gaat straks een shop-in realiseren op het park.”

Proefdraaien
In januari 2019 is de eerste fase van Roompot Vakantiepark voltooid. Charles Veerkamp: “De eerste 62 woningen zijn dan opgeleverd. We krijgen dan eerst een aantal proefslapers en daarna gaan we een week lang proefdraaien met de horecavoorzieningen. Vanaf 15 februari is het park helemaal open.”

Een vakantiewoning boeken bij Roompot Schaijk kan overigens al vanaf de derde week van september via www.roompot.nl of www.vakantieparkschaijk.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties