Schaijk

Eerste mis van priester Gauthier de Bekker in Schaijk

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Gauthier de Bekker, een van de vroegere acolieten in de Schaijkse kerk, is zaterdag 25 juli in de St. Catharinakathedraal van Utrecht door kardinaal Wim Eijk tot priester gewijd. De parochie Johannes de Doper is hier trots op. Zaterdag 8 augustus om 17.30 uur is tot grote vreugde van het parochiebestuur de eerste mis van De Bekker in de H. Antoniuskerk in Schaijk.

Oorspronkelijk was de priesterwijding van De Bekker gepland op 6 juni, maar dit werd door corona doorgeschoven naar 25 juli; de feestdag van de heilige apostel Jacobus de meerdere. "Ik ben erg dankbaar dat de wijding met slechts een kort uitstel plaatsvond", laat De Bekker weten. "Voor mij is het iets waar ik vanaf mijn tienerjaren al mee bezig ben en naar verlang; een verlangen dat de afgelopen vijftien jaar steeds meer vorm heeft mogen krijgen. Doordat het zo vanzelfsprekend aanwezig was in mijn leven krijgt het ook iets van een gewenning en iets onbewusts. Dit merkte ik extra duidelijk toen half maart ik te horen kreeg dat mijn wijding werd uitgesteld. Het verlangen dat ik diep in mij voelde en de verwachting van het inlossen van dit verlangen waar ik zo lang naartoe had geleefd en gewerkt werden plots, door de omstandigheden, uitgesteld."
Het was een grote teleurstelling voor De Bekker, ondanks de zeer begrijpelijke keuze binnen de omstandigheden. "Deze teleurstelling liet mij echter wel de diepte en grote van mijn eigen verlangen zien die ik door zijn vanzelfsprekende aanwezigheid wel eens uit het oog verloor", vervolgt hij. "Bij het beschrijven van deze gang van zaken komt het lied van De Dijk mij in het hoofd: 'Een man weet pas wat hij mist als ze er niet is'. Dit gold dus ook voor mij. Ik wist pas hoe diep mijn verlangen was door deze situatie. Nu ben ik dus extra dankbaar en verheugd dat kardinaal Eijk mij in Utrecht tot priester heeft gewijd."

Zondag 26 juli ging De Bekker voor de eerste keer voor in een eucharistieviering in de Kruisverheffingsbasiliek van Raalte. Zaterdag 8 augustus celebreert hij om 17.30 uur in de kerk van Schaijk.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties