Schaijk

Jorn Ruijs van Rousco Productions over zijn werk in de podium- en evenementenbranche

'Een show op maat leveren geeft enorm veel voldoening'

Door Siem van Merwijk

SCHAIJK - Twintig jaar oud en een eigen bedrijf, het is niet voor iedereen weggelegd. Schaijkenaar Jorn Ruijs (20) heeft het toch voor elkaar weten te boksen. Jarenlang wist hij al wat hij wilde: werken in de licht- en geluidstechniek, het liefst als eigen baas. Dat het op zijn twintigste al zover was had hij echter niet verwacht. Vanuit een garagebox in Schaijk runt hij zijn bedrijf Rousco Productions waarmee hij wekelijks door het land trekt om een complete feestset op te bouwen. “Van tuinfeestje tot bedrijfshal, ik kan overal een show op maat maken.” Arena sprak met de jonge ondernemer over zijn vak.

Als jonge jongen wist Ruijs al snel wat hij wilde worden. “Ik heb altijd al een passie voor muziek gehad.” De studie podium- en evenemententechniek aan het Sint-Lucas in Eindhoven was dan ook een logische keuze voor de Schaijkenaar. Daar leerde hij de ins en outs van de branche en wist hij meteen: 'Dit wil ik!' Daarnaast begon Ruijs jaren geleden samen met zijn broer als DJ op kleine feestjes. “Hartstikke leuk om dit samen met hem te doen, maar ook daar was het al vrij snel: draai jij maar plaatjes en laat dat licht en geluid maar aan mij over.”

Control freak
Toen het einde van zijn studie naderde moest Ruijs bedenken hoe hij in het werkveld terecht wilde komen. De ervaringen die hij opdeed bij verschillende bedrijven waar hij eerder werkte en stageliep waren goed, maar Ruijs wilde meer. “Ik ben echt een control freak in de goede zin van het woord. Het is geweldig om de verantwoordelijkheid te dragen voor een goed eindresultaat, als eigen baas kan dat.”
De drang naar deze verantwoordelijkheid resulteerde in iets wat een wilde gok lijkt. Namelijk het opstarten van een eigen bedrijf, wat voor een jongeling een sprong in het diepe is. Toch voelt het voor Rousco niet zo. “Ik wist dondersgoed waar ik aan begon en doe ook echt alles zelf vanaf het eerste moment, van onderhoud tot administratie.”

Show op maat
Deze zaken zijn echter niet de voornaamste bezigheid van Rousco Productions. Dat is namelijk het bieden van een show op maat. Compleet met licht, geluid en DJ. “Maar dat is uiteraard afhankelijk van de wensen van de klant. De hoeveelheid licht en geluid pas ik daar volledig op aan. Daardoor is iedere klus anders en dat maakt mijn werk zo geweldig”, zegt Ruijs zichtbaar enthousiast. “Wanneer een klant dan tevreden is, geeft dat erg veel voldoening.” Om aan de wensen van klanten te kunnen blijven voldoen is het voor Rousco Productions belangrijk om te blijven vernieuwen. “Zeker in een branche die volledig draait op techniek is vernieuwen en professionaliseren belangrijk, daar ben ik dan ook voortdurend mee bezig.”

Groei
Door de vele vernieuwingen is ruimte in de garagebox nog wel een aandachtspuntje. “Momenteel heb ik aan de garagebox bij mijn ouderlijk huis nog voldoende. Alleen met steeds meer apparatuur moet ik binnenkort misschien toch maar geloven aan een verhuizing, daar ben ik nog niet over uit.” Waar Ruijs wel zeker van is, is zijn toekomst in deze branche. “Het is geweldig werk en ik wil dit het liefst voor altijd blijven doen!”

Voor meer informatie over Rousco Productions kun je de website www.rouscoproductions.info bezoeken. Jorn is persoonlijk te bereiken via contact@rouscoproductions.info en 06-25266051.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties