Schaijk

Duifhelse Plak in Schaijk 'the place to be' eind december

Door Herman Peters

SCHAIJK - Op vrijdag 28 en zaterdag 29 december was het weer groot feest aan de Duifhuisstraat in Schaijk. Steeds meer jongeren weten de plek, de 'Duifhelse Plak', te vinden op het einde van het jaar: nog even vol er tegenaan. (foto: Danny van Schijndel)

De vrededuif bovenin de hoofdtent vol genieters.

Wat ooit begon als oudejaarsmiddagbijeenkomst voor vrienden met erwtensoep en bier rond een partytent, is uitgegroeid tot een megagebeuren over twee dagen. Kosten noch moeite worden gespaard om voor ieder wat wils te bieden: gezelligheid staat voorop. Vijf jaar geleden spraken een groep van acht gelijkgestemden (zie kader) met elkaar af er iets moois van te maken. Nu bij het eerste lustrum stonden er twee tenten waar een paar duizend mensen in kunnen met alles erop en eraan!

“Het is ooit als geintje begonnen maar intussen eigenlijk flink uit de klauwen gelopen”, aldus één van de initiatiefnemers. “Omdat iedereen ieder jaar enthousiast is over wat we bieden, kunnen we het niet laten om het jaar erop weer iets te doen. De lat gaat steeds hoger: alles om de gezelligheid te verhogen”.

Jaar uitluiden
Waar jaren geleden de kleine partytent stond, midden in het weiland – 'op de plak'- verrijzen nu grote tenten met alles erop en eraan: muziek, eten, toiletten, enzovoort: alles ter stimulering van het genot. De initiatiefnemers doen het met plezier: als iedereen maar schik heeft, daar gaat het hen om.

Het klopte allemaal weer op 28 en 29 december. Het was gezellig met veel live-muziek en DJ's. Voor ieder die het gemist heeft, in 2019 krijg je een herkansing! De organisatie zegt trots te zijn op haar bezoekers en benadrukt dat het feest gemaakt wordt door het publiek. “Om in de toekomst met z'n allen nog meer te kunnen blijven genieten van de ‘Duifhelseplak’ ontvangen we graag meningen en suggesties, maar ook opbouwende kritiek van ons (potentieel) publiek. Reacties zijn welkom via: duifhelseplak@outlook.com. Een goed en klankrijk 2019 gewenst!”


De ‘Duifhelseplak’
De “Duifhelseplak” is vijf jaar geleden door een groep van acht gelijkgestemden opgericht: een gezellig feest organiseren op het eind van het jaar. Arjan, Frans, Teun, Willem, Geert-Jan, Marcel, Martijn en Joep kozen voor de naam ”'Duifhelseplak”. Die naam ontstond uit Duifhuisstraat, plak staat voor wei en het was eigenlijk een duivels plan om zoiets te willen doen. Als mascotte kozen ze voor de witte duif die pontificaal door de hoofdtent 'vliegt'. In 2018 is het los-vaste verband van acht omgezet in een heuse stichting met als doelstelling: het organiseren van een gezellig feest voor een breed publiek bij voorkeur op het eind van het jaar.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties