Schaijk

'Onbegrip en boosheid bij veel leden'

DS97: geen nieuwe partij met Maashorst Vooruit en RPP

Door DS'97

Veel leden van DS97 hebben met grote verbazing kennis genomen van de plannen die er zouden zijn om een nieuwe partij op te richten van RPP, Maashorst Vooruit en DS97.

De bestuursleden van DS97 zouden zich gaan oriënteren op de toekomstmogelijkheden voor onze partij. Een en ander tegen het licht van een mogelijke herindeling. Vanuit de leden is niet het mandaat gegeven om met welke groepering of partij dan ook enige afspraak te maken. Verkennen, oriënteren, gesprekken voeren en vervolgens met de leden van DS97 in gesprek gaan om de toekomst van DS97 invulling te gaan geven.

Oprichting van een nieuwe partij samen met bijvoorbeeld RPP en MV is op dit moment zeker niet aan de orde. Het is nu bovendien nog veel te voorbarig en ook onnodig hierover al besluiten te nemen. Besluiten neemt de ALV op het moment dat alle opties onderzocht en besproken zijn.

Dat onze bestuursleden een dergelijk bericht wereldkundig hebben gemaakt, is zeer te betreuren. Het heeft geleid tot veel irritatie, onbegrip en boosheid. Vanuit DS97 willen we op de eerste plaats stellen dat wij zelfstandig als partij blijven functioneren in de gemeenteraad.

DS97 zal zich hard blijven maken voor de belangen van alle inwoners maar met name vanuit Schaijk. Niet eigen kern eerst maar voldoende aandacht voor iedere kern. Niet voor niks is DS97 een Schaijkse partij die heel goed weet wat er in de Schaijkse gemeenschap leeft en waaraan behoefte is.
Natuurlijk zal DS97 zich moeten voorbereiden op een andere bestuurlijke toekomst. Dat gebeurt samen met de leden én daarvoor zal er zeker goed geluisterd worden wat inwoners verwachten. Er is nog veel tijd om na te denken over die toekomst.
Namens een grote groep leden van DS97 spreken wij onze spijt uit over de onduidelijkheid die er opgeroepen is. En wij vinden het zeer vervelend dat er politieke onrust is ontstaan.

* DS97 staat voor de belangen van alle inwoners en die van Schaijk in het bijzonder;
* DS97 staat nog steeds volledig achter het standpunt dat inwoners de beslissende stem moeten hebben bij herindeling én dat onze inwoners beter moeten worden van herindelen;
* DS97 is een partij die samen met haar leden de koers voor de toekomst bepaalt;
* DS97 heeft in de raadsvergadering aangegeven dat we voor nu wel verder willen kijken in de herindeling met Uden om de belangen van Schaijk te behartigen.

Er is een initiatiefgroepje gevormd vanuit DS97 die na raadpleging van de leden bovenstaand bericht heeft opgesteld.

Namens een groot deel van de leden van DS97,
Peter Raaijmakers, Ton van den Hoogen, Leonard Steetsel en Arie de Kleijn

Lees ook: https://www.arenalokaal.nl/arena/nieuws/regio-oss-uden/landerd/schaijk/reactie-bestuur-ds97-op-persbericht-groep-partijleden 

|Doorsturen

nico degen

2020-04-21 17:58:52

Eerst was er het streven, om het besluit van de gemeenteraad om samen met Uden een nieuwe gemeente te vormen, onderuit te halen. Dit kunnen we wel stellen is mislukt. Dan, zo dachten bij het bestuur van DS97, doen we dit met meer partijen om een betere stemverhouding in de nieuwe gemeenteraad te krijgen. Immers alleen heeft DS97 in de Maashorst niets in te brengen. Echter aantal mensen gaat niet mee met dit besluit en laat de leden in de modder zaken. Alsof de partij niet genoeg beschadigd is. Soms zegt men dat iets sterker uit de strijd gekomen is, maar dat is hier niet het geval. Bewaar de foto’s en wat artikelen voor later om aan uw kinderen te laten zien. Tenminste als u zich daar niet voor schaamt, wat ik mij heel goed kan voorstellen.

Carel

2020-04-21 18:33:15

Ik zou me schamen als je de mensen de mond snoert. Schaijk bij Uden duwen puur voor de grote van Uden ....daar zou ik mij voor schamen 

bert

2020-04-21 20:03:17

van Degen.

Wat u en de mensen ook vinden van herindelen, u bent echt uitgeroepen als de meest domme man door de tegenstanders en de voorstanders. 

nico degen

2020-04-22 07:53:14

Dit waren bert en carel twee van de holle vaten zonder achternaam die met ons mee gaan naar de Maashorst. Jammer toch.

Carel

2020-04-22 15:44:12

Helaas voor Nico maar Ik ga gelukkig niet mee met dit circus omdat ik in herpen woon. Herpen valt gelukkig onder een verstandige gemeente en niet onder een circus of zogenaamde natuurgemeente. Ik wens de schaijkenaren veel sterkte met die clowns in de gemeenteraad 

bert

2020-04-22 16:20:48

Ik leef gelukkig ook in de Gemeente Oss.

nico degen

2020-04-22 16:31:59

Wel wel mensen, twee vreemde buitenstaanders zullen ons even voorschrijven hoe wij het in onze gemeenteraad moeten doen. Zet je in voor de gemeente Oss daar zijn problemen zat. Ik denk niet dat ze daar jullie ongewilde adviezen volgen immers, zelfs in Oss zijn ze daar te slim voor.

carel

2020-04-22 17:02:08

Tja nico...over slimheid gesproken...daar kan jij natuurlijk over mee praten. Een ding weet ik wel, en daar hoef je niet slim voor te zijn, is dat de gemeenteraad van landerd en uden denken dat de mensen in schaijk dom zijn.

nico degen

2020-04-22 17:59:04

Generaliseren past zoooo goed bij jouw.

bert

2020-04-22 21:01:52

Ik woon op een vakantiepark in Schaijk. Daarom leef ik op papier in Oss.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties