Schaijk

Priscilla van Wolfswinkel mede-eigenaar van Schaijks modehuis

Drukbezochte modeshows Manders Mode met extra feestelijk tintje

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Manders Mode in Schaijk hield maandag 16 en dinsdag 17 september haar halfjaarlijkse modeshow. Op beide avonden maakten 140 bezoekers kennis met de nieuwste najaars- en wintermodetrends. De modeshow kreeg een extra feestelijk tintje doordat Tanja Manders en Chris van Zuylen, de eigenaren van Manders Mode, bekendmaakten dat Priscilla van Wolfswinkel mede-eigenaar is geworden van het Schaijkse modehuis. "Chris en ik hebben enorm veel zin om deze uitdaging met Priscilla erbij aan te gaan. Samen met de rest van ons fantastische team blijft Manders Mode toekomstproof", zei Tanja Manders in haar toespraak.

Tanja Manders (links), Priscilla van Wolfswinkel en Chris van Zuylen.

Tijdens de twee modeshows, muzikaal ondersteund door een DJ, toonden in totaal 10 dames en 4 heren de nieuwe najaarscollectie van Manders Mode. "Twee ogenschijnlijk tegengestelde stromingen verenigen zich in de mode", geeft Tanja Manders aan. "Onze hang naar nostalgie, de jaren tachtig en negentig en het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen, maar ook onze fascinatie voor de toekomst, virtual reality en nieuwe toepassingen in de stoffen."

Vier inspiratiebronnen
Er zijn vier belangrijke inspiratiebronnen voor de najaarsmodetrends. Tanja: 
* "Ondanks, of misschien wel dankzij, de Brexit wordt de mode geïnspireerd door Britse invloeden. Het gebruik van ruiten, rib en fluweel kenmerken deze trend. Evenals de mix van materialen, waardoor heel bijzonder blouses, truien en rokken ontstaan. Het combineren van prints, zoals streepdessins met animal prints, typeert deze trend. De kleuren in dit thema zijn alle bruintinten, waaronder veel camel, paars, fuchsia en lila."

* "The eighties revival zien we in bijna alle collecties en modetrends. Wat bredere schouders, glamourous glanzende stoffen, en invloeden van Chanel en Versace zijn typerend. Opvallend is de combinatie van mat en glans. Ze zorgen voor prachtige outfits in mixen, van (imitatie)leer, lurex, chiffon, satijn en dat dan weer met bv grove breisels of fijne koltruien. Belangrijke kleuren in dit thema zijn; zwart, grijs, bruin, groen en blauw. Musthave is een klassieke blazer, prachtig in combinatie met een glanzende top of broek, of geheel in pak."

* "Een tegenhanger in kleur is de trend waarin we alles vertalen wat we leren van moeder natuur en van de voortschrijdende technologie. De mode omarmt steeds meer de natuurlijke materialen die duurzaam worden geproduceerd en op nieuwe manieren worden verwerkt in moderne items. Wollen rib patronen, aaibare wol en teddystof. De kleuren zijn simpel en licht met een hoofdrol voor bruintinten, geel, brique en andere typische herfsttinten. Zacht, oversized, grove breisels en veel details en accessoires zoals riempjes zijn hot in deze trend. Musthaves zijn de langere jassen en items in corduroy."

* "Prachtig zijn de vernieuwende items die gemaakt zijn in 3D-relief. Regelrecht uit virtual reality of doorontwikkeld in laboratoria. De kleuren zijn dan ook vnl koel en kil zoasl ijs- en blauwtinten, grijs antraciet en witten. Jassen zijn oversized, gewatteerd en zelfs ultraglanzend. De door sport beinvloede modecollecties passen hier perfect in. Wat fluoraccenten, glanzende materialen en nineties streetwear. Lekker wijdvallend en heerlijk dragend. Musthaves zijn de glanzende fannybag en de wijde matras-jas."

Tanja: "Deze trends zie zowel in heren- als damesmode. De meest opvallende trend bij de herenmode is het zogenoemde crossdressing. Steeds meer mannen combineren bijvoorbeeld een geklede pantalon met een stoere/ruige bovenkant."

Na afloop van de twee modeshows werd er nog volop geshopt bij Manders Mode. "De collectie werd supergoed ontvangen."

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties