Schaijk

Van Casteren Makelaardij gaat samenwerking aan met Schaijkse Silke Bongers

Droomhuis in Spanje?

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

Ben je weer terug in Nederland na een heerlijke vakantie? Baal je ervan dat je weer in de dagelijkse sleur zit en droom je stiekem wel eens van een huis onder de Spaanse zon, zodat je dat vakantiegevoel veel vaker vast kunt houden? Die droom kan wel eens dichterbij zijn dan je denkt...

Makelaardij & Taxatiebureau Th. van Casteren uit Schaijk is een samenwerking aangegaan met de van origine Schaijkse Silke Bongers, die sinds maart is geëmigreerd naar Valencia en daar is gestart met internationaal makelaarskantoor Open Door Valencia. Silke biedt niet alleen huizen aan in de stad zelf, maar ook in populaire gebieden aan de kust, in typisch Spaanse dorpjes of juist op een rustige plek in de natuur of het binnenland.

Silke: “Je ziet dat Valencia erg in trek is op dit moment. Niet alleen onder Nederlandse toeristen, maar ook onder investeerders. De huizenmarkt in Valencia is interessant en de stad is populair bij een groot internationaal publiek dat hier rust zoekt of juist, zoals ik, komt werken in een fijn klimaat. Prijzen in de stad stijgen tussen de 3 en 10 procent op jaarbasis, afhankelijk van de wijk. Bovendien liggen de prijzen over het algemeen een stuk lager dan in Nederland, waardoor je voor een leuk bedrag een nieuwe vakantiespot hebt gevonden. En in de tijd dat je niet in je appartement bent, kun je het aanbieden voor de verhuur en daar nog winst mee maken ook.”

Zonder kennis van de Spaanse taal kan het lastig zijn een aankoop te doen in Spanje. Je hoort verschillende horrorverhalen over buitenlanders die een huis kopen, maar bij de notaris tekenen voor iets heel anders. Het is fijn om een contactpersoon te hebben die je in je eigen taal kan helpen en bovendien kennis heeft van de lokale markt, zodat je van begin tot eind wordt begeleid in het proces.

Makelaardij & Taxatiebureau Th. van Casteren en Open Door Valencia zijn trots op deze samenwerking en hopen samen een aantal Nederlanders te helpen aan het vinden van een heerlijke plek onder de Valenciaanse zon.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties