Schaijk

Doe mee met Kinderjury of voorleesprogramma in bieb

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

LANDERD - De bieb is al enige tijd gesloten, maar toch kun je thuis lekker lezen en voorlezen. De bibliotheken in Schaijk en Zeeland hebben gratis verrassingstassen gemaakt voor alle kinderen tussen de 2 en 12 jaar om mee te doen aan de Kinderjury of het voorleesprogramma Dappere maatjes voor peuters en kleuters. Dit kan nog tot 10 mei.

Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Het is ook heel belangrijk, want het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Daarom start de bibliotheek met het programma Dappere leesmaatjes. Alle peuters en kleuters kunnen met hun ouders meedoen. In het tasje zitten een prentenboek en een programmaboekje. In dit boekje staan taal- en spelopdrachten voor de kinderen en voorleestips voor de ouders. Wanneer alle opdrachten in het boekje gedaan zijn, hebben de kinderen een cadeautje verdiend.

Favoriete kinderboek
Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 kunnen meedoen aan de Nationale Kinderjury en hun favoriete boek kiezen. In de tasjes zitten drie boeken uit 2020, een stemformulier, een boeksteker en een stempelkaart. Op de boeksteker schrijft iedereen in één zin op wat ze van het boek vinden. De boeksteker blijft in het boek zodat de volgende lezer er ook weer een zin bij kan schrijven. Na het lezen van vijf boeken ontvangen de deelnemers een cadeautje.

Belangstellenden kunnen een tas ophalen in de bieb. Kijk voor de openingstijden van de vestigingen in Schaijk en Zeeland op www.nobb.nl. De bibliotheek in Zeeland is na 15 maart twee weken gesloten vanwege een verhuizing. Donderdag 1 april open ze de deuren op een tijdelijke locatie in De Garf.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties