Schaijk

Docus de Das blij met grote opkomst bij Speelmiddag

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Mooie wolken, droog, lekker temperatuurtje en soms een dreigende donkere lucht met op het einde van de middag een korte miezerbui. Zaterdag 30 juli was een dag zoals zovelen deze zomer. Maar op het Docus de Das Avonturenpad was er meer, want daar was Docus de Das met zo’n 200 belangstellenden voor de Speelmiddag Zand & Water. Vele kinderen speelden met het zand, bouwden zandkastelen of tekenden mooie creaties in het zand. En zelfs de ouders deden mee. Een ongedwongen en plezierige speelmiddag met veel lachende gezichtjes.

Al vanaf de start is het lekker druk. Bij de vijver stond een levensgroot zandkasteel van hout, karton en met zand gemaakt door de organisatie Vrienden van Docus de Das. Van daaruit werden emmertjes, gieters, schepjes, vormpjes, stokjes en ander materiaal uitgedeeld. Hiermee konden de kinderen zelf bedenken wat ze wilden maken.
Kinderen gingen aan de slag; alleen of met een vriendje, broertje of zusje. Maar ook de ouders waren niet tegen te houden. Tussendoor even lekker met Docus knuffelen of op de foto. En er werden snoepjes, ranja en een ijsjes uitgedeeld. Daardoor werkten de kinderen extra hard. Een jury keek goed naar de vele bouwwerkjes. Aan het einde van de middag, toen het begon te miezeren, werden prijsjes uitgereikt aan de drie mooiste bouwers. Ze kregen een pakketje ‘magisch zand’ om thuis aan tafel nog even door te gaan.

Vrienden
Het was een geslaagde middag van de Vrienden van Docus de Das. Zij organiseren vaker dergelijke activiteiten. Zo staat dit najaar nog een natuurzoektocht op de planning en de Lampionnentocht tegen het einde van het jaar. Kinderen en ouders kunnen een bijdrage leveren door ‘vriend’ te worden van Docus de Das. Kijk op de website www.docusdedas.nl en meld je aan.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties