Schaijk

Bij Welkoop Grave en Spanjers Dier & Tuin Schaijk

Dierendagactie voor konijnenopvang Hazel in Schaijk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/GRAVE – In aanloop naar 4 oktober houdt konijnenopvang Hazel in Schaijk een speciale dierendagactie in samenwerking met Welkoop in Grave en Spanjers voor Dier & Tuin in Schaijk.

“Als wij tegenwoordig bij de opvang aankomen, kijken vanuit elk hok een paar lieve ogen ons aan”, vertelt Monique Streutjes, vrijwilliger bij konijnenopvang Hazel. “Runden we nu een B&B of hotel dan zouden we blij zijn met honderd procent bezetting, maar wij runnen een konijnenopvang en dat plaatst dit beeld in een ander daglicht.”

'Enkeltje bos'
Veel mensen schaften in de Coronatijd een konijn aan, weet Monique. “Maar toen de vakantie zich aandiende, boden ze hun huisdier ook een reisje aan, een enkeltje bos...”
Het goede nieuws is dat veel konijnen gevonden worden en via de dierenambulance bij Hazel terechtkomen. “Bij ons krijgen de konijnen een medische check, verzorging en een plek op de speciale datingsite voor konijnen. Zo hopen Babet, Kevin, Mika en al die andere ‘dumpers’ een maatje en een nieuw thuis te vinden.”

Speciale actie
Dit alles kost natuurlijk geld. Monique: “Aangezien Hazel een vrijwilligersorganisatie is, zijn alle extra’s welkom. Vandaar dat we een speciale dierendagactie organiseren, in samenwerking met Welkoop Grave en Spanjers voor Dier & Tuin in Schaijk.”
De vrijwilligster van de Schaijkse konijnenopvang legt uit hoe het werkt. “Koop in de actieperiode van 20 september tot en met 2 oktober naast uw eigen inkopen nog iets extra’s voor de Hazel-konijnen: een zak voer, hooi, kruiden, een speeltje, alles is welkom. Reken af bij de kassa en doneer het product in de speciale bak. Zo kunnen we onze konijnen op dierendag met iets lekkers of leuks verrassen! Namens alle vrijwilligers en konijnen van Hazel alvast hartelijk bedankt!”

Kijk voor meer info op www.konijnenopvanghazel.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties