Schaijk

Derde etalage-expositie Land'Arte bij Atelier Anders

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

SCHAIJK - Door de huidige omstandigheden is Atelier Anders in Schaijk gesloten. De etalage is aangeboden aan de kunstenaars van Land’Arte. Om de twee weken is er een nieuwe expositie te bewonderen. De Afrikahoek die ontstond door het werk van José Govers, Annet van Tienen en Ria van Dieten is veranderd naar een landschap dat dichter bij huis te vinden is: De Maashorst. De nieuwe hoek bevat kleurige landschapschilderijen plus een keramieken tauros en wisent. De derde expositie is gevuld met beelden van Toon Derks, schilderijen van Wim van Prooijen en divers werk van Denny van Ras. Kunstzinnig Landerd fleurt deze tijd op.

Toon Derks
Toon Derks is opgeleid als leraar tekenen en handvaardigheid. Daarna heeft hij de Kunstacademie in Amersfoort gedaan en heeft tot aan zijn vervroegd pensioen gewerkt als leraar beeldende vorming. Hij heeft vele portretten en humoristische tekeningen gemaakt en gebruikt keramiek voor allerlei gelegenheden van herdenkingsborden tot portretbustes. Na zijn pensionering is in de laatste jaren de keramiek steeds belangrijker voor Derks geworden. Jeugdherinneringen, dier- en mensfiguren met een (licht) humoristische inslag en actuele onderwerpen worden in klei gevormd. Thema’s zoals hoofden, eivormen en fantasiedieren komen in allerlei vormen telkens terug en worden in kleine series gemaakt.

Wim van Prooijen
Al vanaf zijn twaalfde levensjaar schildert Wim van Prooijen, wat ook gestimuleerd werd op zijn school. In die tijd verhuisde hij van het platteland naar Hilversum. Daar kwam hij in aanraking met de volgers van de Larense School. Later verhuisde hij naar Zeeland waar hij met H. Hermes de schilderclub D’n Zolder oprichtte. Van Prooijen heeft aan meerder exposities deelgenomen. Eén van zijn bijzonderste ervaringen was een expositie in het schoenenmuseum in het Spaanse Elda. Als kunstenaar blijft men vaak lang op het eigen kunstwerk broeden. Tot op de dag van vandaag kan Wim van Prooijen zijn gedachten over zijn eigen beeldende werk laten gaan, maar ook over dit onopgeloste mysterie.

Denny van Ras
Denny van Ras is in 2015 begonnen met het vullen van zijn tekenalbum. Hij tekende vooral cartoons in potlood. Tot iemand opmerkte dat hij realistisch kon tekenen. Zijn eerste poging om een realistische tekening te maken, was van twee beren. Te zien in het zijraam aan de rechterkant van de galerie van Atelier Anders. Deze uitdaging smaakte naar meer. Van Ras werkt drie dagen in de week voor Carrousel Groen. Eén dag daarvan besteedt hij in het atelier. Daar heeft hij geleerd hoe hij de tekeningen in hout kan branden. Andere technieken die ze daar lezen zijn werken met keramiek en mozaïek. Denny wil graag meer leren en mooie dingen maken.

Geniet van de lokale kunst en wandel langs de etalage. Atelier Anders is gevestigd aan de Schutsboomstraat 53 in Schaijk.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties