Schaijk

Hans Oliemeulen (64) stopt er binnenkort mee

'De vrijheid die je als glazenwasser hebt is onbetaalbaar'

Door Siem van Merwijk

SCHAIJK - Glazenwasser Hans Oliemeulen (64) is een bekend gezicht in het Schaijkse straatbeeld. Al drieëndertig jaar lang wast hij de ramen van vele huizen en bedrijven in de omgeving van zijn woonplaats Schaijk. Na een periode van afbouwen heeft Hans besloten om definitief te stoppen met zijn werk. Daarom is hij nu op zoek naar collega-glazenwassers die het van hem over willen nemen. “Mijn klanten verdienen het om een opvolger te krijgen.”

Hans Oliemeulen tijdens een van zijn laatste klussen.

Slechts veertien jaar was Hans toen hij zijn diploma behaalde op de LTS. Vervolgens ging hij direct de arbeidsmarkt op: “Mijn ouders zeiden dat ik moest gaan werken, dat deed iedereen bij ons thuis namelijk al.” Doordat zijn werk als constructiebankwerker erg slecht was voor de gezondheid stopte hij hiermee op doktersadvies. Na een aantal jaar werkzaam geweest te zijn bij een tankstation kwam hij in 1987 bij schoonmaakbedrijf- en glazenwasserij Remmits terecht. “Hier heb ik flexibel gewerkt als glazenwasser, dit beviel me prima. Na een jaar werken bij Remmits stopten zij ermee en heb ik de glazenwasserij overgenomen.”

Prachtig werk
Zodoende werd Hans Oliemeulen in 1988 de glazenwasser. Jarenlang ging hij met veel plezier langs talloze bedrijven en particulieren in de omgeving. “Het is prachtig werk om te doen. Je komt op veel verschillende plekken en kunt overal een praatje maken met de mensen.” Daarnaast is het flexibele van zijn baan ideaal volgens Hans. “Als glazenwasser maak ik een eigen planning die ik meestal in een week of twee weken afrond. Zelf plannen geeft enorm veel vrijheid en dat is onbetaalbaar in mijn ogen.”
Aangezien Hans met klanten afspreekt eens in de zoveel weken langs te komen, weten zij niet exact wanneer hij komt, maar dit is volgens hem geen probleem. “Tegenwoordig is het makkelijk, ik stuur gewoon even een appje wanneer ik van plan ben om langs te komen. Dan laten de mensen hun poort open zodat ik ook achter het huis kan wassen.” Dit voordeel van de moderne tijd is voor Hans van grote waarde. “Vroeger heb ik vaak genoeg over een dichte poort of schutting moeten klimmen met mijn ladder!”

Afbouwen
Doordat Hans de afgelopen jaren steeds meer last kreeg van fysieke klachten en tijd wilde maken voor andere zaken, zoals zijn kleinkinderen besloot hij om af te gaan bouwen. “Beetje bij beetje heb ik wat klanten, met name buiten Schaijk, afgegeven aan andere glazenwassers.” Toch heeft hij momenteel nog een groot klantenbestand en wordt hij nog dagelijks gebeld door nieuwe mensen die hun glazen willen laten wassen. “Nieuwe klanten neem ik al jaren niet meer aan, ik heb zelfs mijn telefoonnummer van mijn auto afgehaald. Maar het werkt niet echt, ze blijven bellen.” Langzaam afbouwen tot hij niemand meer over had was het doel, maar dit blijkt niet reëel. Daarom zoekt Hans voor zijn huidige klanten een opvolger, zodat hij zelf kan gaan genieten van zijn welverdiende pensioen.

Glazenwassers die interesse hebben om (een deel van) de klanten van Hans over te nemen, kunnen contact met hem opnemen via hansoliemeulen@home.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties