Schaijk

Schaijkse studente houdt INSPIREnepal Event in Boshut Hartje Groen

De muzikale reis van Vera Kunst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/NEPAL – In het kader van haar studie Muziektherapie aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) vertrekt de Schaijkse Vera Kunst (26) binnenkort voor tien maanden naar Nepal. Zij gaat daar stagelopen bij de Nederlandse muziektherapeut Maud van de Worp, oprichtster van de stichting INSPIREnepal, die zich inzet voor gehandicapte en kansarme kinderen en jongeren. Om geld in te zamelen voor haar studiereis en het werk van de stichting te steunen, vindt op zaterdag 9 juni vanaf 18 uur het INSPIREnepal Event plaats in Boshut Hartje Groen in Schaijk. Vera brengt dan zowel zelfgeschreven liedjes als covers ten gehore.

Vera Kunst brengt zelfgeschreven liedjes en covers ten gehore.

De stichting INSPIREnepal maakt zich niet alleen sterk voor gehandicapte en kansarme kinderen en jongeren, maar levert daarnaast ook een bijdrage aan de ontwikkeling van de Nepalese bevolking op economisch, cultureel en sociaal vlak. “De projecten focussen zich vooral op educatieve en creatieve ontwikkeling en expressie”, licht Vera Kunst toe. “De focus wordt op deze gebieden gelegd, omdat zij van de resultaten van deze projecten hun hele leven lang profijt hebben.”

Het geld dat Vera hoopt in te zamelen tijdens het INSPIREnepal Event bij charmecamping Hartje Groen wordt aan diverse zaken besteed. “Onder andere aan materiaalkosten (papier, stiften, verf etcetera), een klassieke gitaar en een keyboard op batterijen, want stroom is niet altijd voor handen in Nepal. Daarnaast wordt het geld gebruikt voor de diverse projecten in Nepal waar ik me voor ga inzetten als toekomstig muziektherapeut.”

Sponsor Vera
Als student heeft Vera natuurlijk geen enorm budget. Daarom probeert zij door het organiseren van het INSPIREnepal Event geld in te zamelen voor haar muzikale reis voor het goede doel. Hoewel het event gratis toegankelijk is, kun je via www.verakunst.nl tickets bestellen (vanaf 6 euro) en op die manier een bijdrage leveren aan het studieproject. Ook wanneer je er zaterdag 9 juni niet bij kan zijn, kun je de Schaijkse door het kopen van een ‘ticket’ op ludieke wijze een financieel steuntje in de rug geven. Of maak een bedrag over naar NL26 INGB 0002 4435 64 t.n.v. V. Kunst o.v.v. INSPIREnepal.

INSPIREnepal Event
Het INSPIREnepal Event begint zaterdag 9 juni om 18 uur bij de Boshut van charmecamping Hartje Groen, gelegen aan de Udensedreef 14 in Schaijk. Behalve van live muziek kunnen bezoekers ook genieten van heerlijke ‘Nepalese’ pizza’s, waarvan de helft van de opbrengst is bestemd voor het project van Vera Kunst. Zelfs overnachten op het trekkersveldje van de camping is mogelijk voor 15 euro (1 tentje en 2 personen). Hartje Groen schenkt deze opbrengst volledig aan de stage van Vera/INSPIREnepal. Reserveer een campingticket via www.verakunst.nl

Joep Manders van Hartje Groen bakt heerlijke 'Nepalese' pizza's.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties