Schaijk

Nader Bekeken door Birgit Derix

De dierenarts in coronatijd

Door Birgit Derix van Dierenkliniek Schaijk

Ik wil beginnen met te zeggen dat onze huisdieren geen overdragers zijn van corona. Ja, er is aangetoond dat er bij de hond van een coronapatiënt een hele lichte mate van coronabesmetting kon worden aangetoond, maar daarmee is de overdracht niet bewezen en zeer onwaarschijnlijk. Dus we hoeven geen afstand te houden van onze dieren gelukkig. Valt er toch nog wat te knuffelen!

Bij ons in de praktijk nemen we zoveel mogelijk maatregelen om de anderhalve meter afstand te kunnen handhaven. Dit heeft nogal een impact op de manier van werken. Wanneer een eigenaar zijn eigen dier vasthoudt op de behandeltafel lukt dat niet, die anderhalve meter, dus we nemen de dieren over en de eigenaar wacht op afstand, dan wel buiten.

We vinden het belangrijk om dieren die ons nodig hebben te helpen. Dieren kunnen niet praten en wanneer ze aangeven pijn, jeuk of ander ongemak te hebben, dan is behandeling bijna altijd noodzakelijk om verergering van klachten te voorkomen.
Vaccineren kunnen we wel even uitstellen, maar wanneer we dat langer gaan doen, dan wordt de groep dieren die gevoelig zijn voor infecties steeds groter. De groepsimmuniteit van honden, katten en konijnen daalt dus en dat willen we juist niet. Premier Rutten heeft in zijn, inmiddels historische speech heel duidelijk gemaakt hoe belangrijk groepsimmuniteit is.

Ook is het voorjaar begonnen en wanneer we de jonge poezen niet op tijd steriliseren, dan hebben we straks een nog groter (zwerf)kattenprobleem. Het spreekt voor zich dat de gezondheid van het dier niet ten koste moet gaan van die van de mens, maar ik denk dat we met de maatregelen die we nu nemen goed vooruit kunnen.

Van u als eigenaar vragen we het volgende:
- Maak telefonisch een afspraak;
- Kom maar met één begeleider per dier;
- Wilt u medicijnen of voeding komen halen? Bestel eerst telefonisch, dan kunnen we deze klaarleggen en wordt de wachttijd aan de balie zoveel mogelijk beperkt;
- Volg ter plaatse onze instructies op betreffende hygiënemaatregelen.

We hopen met z’n allen snel op betere tijden!

Birgit Derix
Dierenkliniek Schaijk

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dierenkliniek Schaijk,
www.dierenkliniekschaijk.nl

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties