Schaijk

Rallyverslag van Pieter van der Linden & Paul van Zummeren:

'De Carbage Run is een kinderspeeltuin voor volwassenen'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

SCHAIJK/ZAGREB - Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 juli vindt voor de tiende keer de zomereditie plaats van de Carbage Run, Europa’s grootste en gekste barrel-rally. Een vijfdaags avontuur in een auto die niet meer mag kosten dan 500 euro. De 2.500 kilometer lange route voert dit keer door maar liefst acht landen: Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië en Slovenië. Evenals voorgaande jaren doet het Schaijkse duo Paul van Zummeren & Pieter van der Linden mee aan de rally, ditmaal met hun bijzondere spiegelbolide. Arenalokaal.nl volgt de verrichtingen van Paul en Pieter op de voet gedurende de Carbage Run. Een verslag van dag 3 en 4.


"Woensdag hebben we het er weer goed van afgebracht. De Carbage Run is echt een kinderspeeltuin voor volwassenen", vertellen Paul en Pieter enthousiast. "Ook dit jaar is het weer één grote happy family. Er doen maar liefst 1000 auto's mee, je kunt het je niet voorstellen hoeveel dat er zijn.  We hebben door het Tatragebergte in Polen en Slowakijke gereden, waar je de mooiste plaatjes kunt schieten. We hebben zelfs een foto gemaakt in het water onder een brug. Wow!"

Ook de overnachtingsplekken zijn bijzonder, vertelt het tweetal. "Dag 2 verbleven we op een skipiste en op de derde dag op een rodeo range met paarden. Om de vele muggen te verjagen hebben we de barbecue maar aangezet."

Aan de vak hilarische opdrachten tijdens de Carbage Run doen Paul en Pieter dit jaar niet mee. "We  kunnen daardoor nóg meer genieten van de omgeving en komen niet zoals veel andere runners pas 's nachts aan. Een paar voorbeelden van de opdrachten: ga bij iemand thuis in een vol bad zitten, neem een dronken Pool mee naar de finish in Slovenië en regel een positieve zwangersschapstest..."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties